Ακόμη μια επιτυχία πρόσθεσε στο βιογραφικό του με τις «μικρές» εθνικές ο Ηλίας Παπαθεοδώρου. Ο 42χρονος τεχνικός κατέκτησε το χρυσό με την εθνική Νέων, το οποίο ήταν το τρίτο σερί μετάλλιο ως προπονητής της «γαλανόλευκης».

Με ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ εξέφρασε για ακόμη μια φορά την υπερηφάνεια του για το επίτευγμα των παιδιών με τα οποία συνεργάζεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, αλλά τόνισε επίσης πως ο κύκλος του στις «μικρές» ομάδες έκλεισε, προκειμένου να επικεντρωθεί στο νέο έργο που έχει μπροστά του.

«Είναι μια πολύ όμορφη στιγμή, το τέλος μιας υπέροχης διαδρομής. Προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε κι εμείς τι κάναμε, γιατί ήταν μια χρονιά με πολλές δυσκολίες και τραυματισμούς. Μπήκαμε με πολύ άγχος, αλλά είχαμε την εμπειρία και το ξεπεράσαμε γρήγορα. Στο δεύτερο ημίχρονο ελέγξαμε πλήρως το παιχνίδι», ήταν αρχικά τα λόγια του στον «Arena FM».

Για να προσθέσει στη συνέχεια: «Για να πάρεις το πρωτάθλημα Ευρώπης σημαίνει ότι υπάρχει πολύ ταλέντο. Το πόσο θα παίξουν αυτά τα παιδιά στις ομάδες τους εξαρτάται και από τις ίδιες τις ομάδες αλλά και από τα παιδιά που πρέπει δουλέψουν πολύ και να προσέχουν την καθημερινότητά τους».

Σχετικά με την αφιέρωση του χρυσού στα παιδιά του, ανέφερε: «Είναι πολλά τα χρόνια που είμαστε στις ομάδες και λείπουμε από το σπίτι μας και γι’ αυτό το αφιέρωσα και στα παιδιά μου που είναι και μικρά. Και στην Αστάνα δεν τα είχα μαζί μου».

Αναφορικά με το μέλλον του, αλλά και των παιδιών με τα οποία κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης, είπε: «Ο κορμός αυτής της ομάδας τελείωσε από την Νέων. Θα πάει πλέον στην εθνική Ανδρών. Όσο για μένα, έχω πάρει τις αποφάσεις μου πριν από το Ευρωμπάκετ αν θα συνεχίσω, αλλά θέλω να τις πω πρώτα στους ανθρώπους της Ομοσπονδίας. Μπορώ να σας πω, πάντως, ότι ολοκληρώθηκε και ο δικός μου κύκλος σε αυτές τις εθνικές ομάδες. Τώρα πρέπει να ασχοληθώ με την ομάδα μου τον ΠΑΟΚ».

Για τον σχεδιασμό του ΠΑΟΚ, επισήμανε: «Ο Τέλης Ζουρνατσίδης δε με απασχόλησε καθόλου τρεις μέρες για τον ΠΑΟΚ, ήταν κύριος. Έχει προχωρήσει αρκετά κάποια θέματα και τις επόμενες μέρες θα έχουμε κι άλλες εξελίξεις».

Όσον αφορά τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Αντώνη Κόνιαρη, δήλωσε: «Ο Χαραλαμπόπουλος είναι πολύ καλός παίκτης, ανήκει στον Παναθηναϊκό και πρέπει να πάρει σημαντικό ρόλο. Δεν του μίλησα καθόλου για τον ΠΑΟΚ γιατί ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στη Εθνική. Έχουμε αναπτύξει μια πολύ στενή σχέση με αυτά τα παιδιά. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να στελεχωθεί με ακόμα περισσότερους νέους Έλληνες παίκτες. Θέλουμε να φρεσκάρουμε την ομάδα και υπάρχουν πολλά νέα παιδιά που θέλουμε. Ο Κόνιαρης ήταν εξαιρετικός. Ό,τι ατυχία είχε τα προηγούμενα χρόνια, ο Θεός του το έδωσε πίσω και έκανε ένα σπουδαίο τουρνουά».

Τέλος, για τους διεθνείς που παίζουν στον Άρη που θα έχουν προπονητή τον Παναγιώτη Γιαννάκη, σχολίασε: «Και οι τέσσερις παίκτες του Άρη είναι τυχεροί γιατί θα έχουν ένα τοτέμ του ελληνικού μπάσκετ τον Παναγιώτη Γιαννάκη για προπονητή».