Το σίριαλ με την ανανέωση συμβολαίου του Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα στη Μίλαν τελειώνει, καθώς χθες το βράδυ ο 18χρονος τερματοφύλακας συμφώνησε να ανανεώσει τη συνεργασία του με τους «ροσονέρι» για πέντε ακόμη χρόνια και να λαμβάνει για κάθε σεζόν 6 εκατ. ευρώ. Το μόνο που μένει πλέον είναι η επίσημη ανακοίνωση.

Η ρήτρα που μπήκε στο νέο συμβόλαιο του Τζίτζο είναι της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ, ενώ εάν η ομάδα της Λομβαρδίας δεν καταφέρει να εξασφαλίσει την έξοδό της στο Champions League, τότε κάποια ομάδα θα μπορεί να τον αποκτήσει δίνοντας 50 εκατομμυρίων ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το ύψος της ρήτρας ήταν αυτό που είχε «κολλήσει» την ανανέωση συμβολαίου στην πρώτη φάση διαπραγματεύσεων.

Όπως αναφέρει το Sky Italia, για να έχει happy end αυτή η ιστορία, ο Ντοναρούμα απέρριψε την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία του προσέφερε 13 εκατ. ευρώ τον χρόνο συν αρκετά πλούσια μπόνους.

Πολλά χρήματα και για τον Αστέρα Τρίπολης

Το deal έχει άμεση σχέση με την Ελλάδα και τη Super League, καθώς η Μίλαν θα εντάξει στο δυναμικό της και τον αδελφό του Τζίτζο, Αντόνιο, ο οποίος θα λαμβάνει 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και παλαιότερα με τους «ροσονέρι», όταν ο Κακά είχε συμπαίκτη στο «Σαν Σίρο» τον αδελφό του, Ντιγκάο.

Ο Αστέρας Τρίπολης θα βάλει στα ταμεία του 1.500.00 ευρώ από αυτήν την ιστορία, ένα μεγάλο ποσό για τα δεδομένα του αρκαδικού συλλόγου, το οποίο αναμένεται να αξιοποιηθεί για την ενίσχυση του ρόστερ.