Συμφωνία με όλες τις πλευρές έχει καταφέρει να πετύχει η ΑΕΚ για την απόκτηση του Μάρκο Λιβάγια, του ποδοσφαιριστή που θα καλύψει τη θέση του κεντρικού επιθετικού στην ομάδα, μετά την αποχώρηση του Σέρχιο Αραούχο. Η συμβολή του Αργεντινού αποδείχθηκε καταλυτική για να προχωρήσει η μεταγραφή, καθώς φέρεται να του είπε ότι ο κόσμος της Ένωσης «θα σε έχει σαν Θεό».

Όπως προκύπτει από την Ισπανία, οι «κιτρινόμαυροι» τα έχουν βρει σε όλα με τη Λας Πάλμας για να αποκτήσουν τον 23χρονο επιθετικό με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο, ενώ κάτι παρόμοιο κατάφεραν να πετύχουν και με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Όπως υποστηρίζεται χαρακτηριστικά: «To deal είναι δεδομένο και για τον παίκτη, ο οποίος θα πετάξει άμεσα για Αθήνα και στη συνέχεια άμεσα για Πολωνία».

Όσον αφορά το οικονομικό μέρος της συμφωνίας, εκτός από το αξίας 700.000 ευρώ συμβόλαιο του Λιβάγια, θα κοστίσει στην ΑΕΚ άλλα 300.000 ευρώ, το ενοίκιο που θα δοθεί στη Λας Πάλμας για τον δανεισμό του παίκτη. Επίσης, θα μπει ρήτρα αγοράς της τάξεως των 2 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, ο Λιβάγια αναμένεται μέσα στην ημέρα στην Αθήνα, για να ολοκληρωθεί η μετακίνησή του στον ελληνικό σύλλογο, όπως τουλάχιστον αναφέρει ο γνωστός δημοσιογράφος, Τζιανλούκα Ντι Μάρτσιο.