Από τα… αποτελέσματα της κληρωτίδας του Europa League θα εξαρτηθεί ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Ολυμπιακού για τον ερχόμενο Ιανουάριο. Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση στη Νιόν και οι πρωταθλητές Ελλάδας περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλο που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στους «32» της διοργάνωσης και εκείνον για τους «16», εφόσον καταφέρουν να περάσουν το πρώτο εμπόδιο.

Το νέο όνομα που προστίθεται στη σχετική λίστα του Ερνέστο Βαλβέρδε είναι εκείνο του Ερνάν Πέρες. Ο 23χρονος Παραγουανός αγωνίζεται ως δεξί εξτρέμ στη Βιγιαρεάλ, στην οποία ήταν στη Β’ ομάδα όταν εκεί ήταν ο Ισπανός τεχνικός. Τη φετινή σεζόν ο διεθνής ποδοσφαιριστής έχει παίξει σε 13 ματς (5 για το Champions Laegue και 8 για το πρωτάθλημα), έχοντας πετύχει ένα γκολ σε 834 λεπτά συμμετοχής συνολικά.

Παράλληλα, οι Πειραιώτες παρακολουθούν την περίπτωση του Μερβάν Τσελίκ. Ο Σουηδός – με τουρκικές ρίζες – εξτρέμ έπαιξε σε 29 ματς (27 για το πρωτάθλημα και 2 για το Κύπελλο Σουηδίας) τη φετινή σεζόν και μένει ελεύθερος τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Οι σκάουτερ της ομάδα έχει τσεκάρει τον 21χρονο παίκτη, όμως ακόμα δεν έχει γίνει κάποια κίνηση για την απόκτησή του.

Όσον αφορά στον άξονα, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ξεχωρίσει τον Νικολάς Λοδέιρο. Ο Άγιαξ εμφανίζεται διατεθειμένος να πουλήσει τον 22χρονο χαφ, όμως όχι για… ψίχουλα! Το συμβόλαιο του Παραγουανού λήγει το καλοκαίρι, όμως υπάρχει οψιόν για ακόμη δύο χρόνια ανάμεσα στις δύο πλευρές. Τη φετινή σεζόν ο διεθνής άσος έχει παίξει σε 10 ματς (4 στο Champions League, 5 στο πρωτάθλημα και μία για το Κύπελλο Ολλανδίας), έχοντας δύο γκολ και τρεις ασίστ σε 574 λεπτά συμμετοχής με τη φανέλα της ολλανδικής ομάδας.

Για τη θέση του τερματοφύλακα υπάρχει ο Αντρέας Ίζακσον, ο οποίος έχει αφήσει καλές εντυπώσεις στους σκάουτερ του Ολυμπιακού. Το συγκεκριμένο, όμως, θέμα θα εξαρτηθεί και από το τι μέλλει γενέσθαι σε εκείνο του Φράνκο Κοστάντσο. Τη φετινή σεζόν ο 30χρονος γκολκίπερ της Αϊντχόφεν έχει παίξει σε 21 αγώνες (6 για το Europa League, 14 για το πρωτάθλημα και μία για το Κύπελλο Ολλανδίας), έχοντας 1890 λεπτά συμμετοχής συνολικά.

Στο ζήτημα με τους δανεικούς φαίνεται ότι προβάδισμα έχει ο Ανδρέας Τάτος σε σχέση με τον Κώστα Μήτρογλου. Συγκεκριμένα, ο Βαλβέρδε έχει σκεφτεί ότι εφόσον επιστρέφει ο Ντιόγο, δεν χρειάζεται και άλλον παίκτη για την επίθεση και θα ήταν προτιμότερο να έχει περισσότερες επιλογές για τη μεσαία γραμμή. Άλλωστε, εκεί έχουν παρουσιαστεί τα πιο πολλά κρούσματα τραυματισμών τη φετινή σεζόν.

Πηγή: sportfm.gr