Μπορεί η υπόθεση της ανανέωσης συμβολαίου του Τζίτζο Ντοναρούμα να μην εξελίχθηκε όπως ήθελε η Μίλαν και πιθανότατα ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, αλλά φαίνεται ότι το ζήτημα παραμένει ακόμη ανοικτό. Ο 18χρονος πορτιέρε το σκέφτεται ακόμη, με τους «ροσονέρι» να έχουν τη διάθεση να μπουν σε νέο κύκλο συναντήσεων.

Παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν και προς το πρόσωπο του ίδιου του ποδοσφαιριστή, το μεγαλύτερο ανάθεμα οι άνθρωποι και οι οπαδοί της ομάδας το έριξαν στον ατζέντη του παίκτη, τον Μίνο Ραϊόλα. Αν και ο Ντοναρούμα δεν πρόκειται να αφήσει τον Ναπολιτάνο μάνατζερ, το γεγονός ότι εξέπεμψε σινιάλο επικοινωνίας, χαρακτηρίστηκε θετικό.

Ένας ακόμη λόγος που μπορεί να υπάρξει τελικά συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, είναι το γεγονός ότι η Μίλαν ανέβασε την προσφορά του προς τον νεαρό γκολκίπερ στα 5 εκατ. ευρώ ετησίως για πέντε χρόνια. Το μόνο που φαντάζει σίγουρο είναι ότι σε περίπτωση που κάτι στραβώσει οριστικά, ο ταλαντούχος γκολκίπερ δεν θα ξαναφορέσει τα γάντια της ομάδας.

Φασόνε: Πρέπει να ξέρουμε κι εμείς τι θα κάνουμε

Ο Μάρκο Φασόνε μίλησε χθες στο επίσημο κανάλι της Μίλαν για την υπόθεση και αυτό που κατέστησε σαφές είναι ότι δεν πρόκειται να περιμένει και για πολύ τον παίκτη και τον ατζέντη του, καθώς σύντομα θα ξεκινήσει η προετοιμασία για τη νέα σεζόν.

«Ο Μίνο Ραϊόλα έλεγε ότι θέλουν χρόνο να συζητήσουν, να δουν το πρότζεκτ της ομάδας, να δουν το συμφέρον τους και ο Τζίτζο μας έλεγε ότι αγαπάει τον σύλλογο και θέλει να μείνει εδώ. Άποψή μου είναι ότι εξ αρχής δεν ήταν διατεθειμένη η πλευρά του ποδοσφαιριστή να υπογράψει νέο συμβόλαιο.

Εμείς ήμασταν ξεκάθαροι μαζί του. Του είπαμε ότι τον θέλουμε, τον αγαπάμε εδώ, τον βοηθήσαμε να φτάσει ψηλά, μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος, να επενδύσουμε σ’ εκείνον και να χτίσουμε γύρω του ένα καλό σύνολο και του κάναμε συγκεκριμένη πρόταση.

Ο Μίνο Ραϊόλα ζητούσε συνεχώς χρόνο, αλλά είχαν στη διάθεσή τους δύο μήνες. Του ξεκαθαρίσαμε ότι πρέπει να ξέρουμε τι θα συμβεί μέχρι να ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις της ομάδας για τη νέα σεζόν. Πρέπει μέχρι τις αρχές Ιουλίου να έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Είχαν μεγάλη διορία, ζητούσαν χρόνο, όμως έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο του Ιουνίου και στις πρώτες μέρες του Ιούλη ξεκινούν πάλι οι προπονήσεις.

Πρέπει να ξέρουμε κι εμείς τι θα κάνουμε, αν και θα υπάρξει ενίσχυση στη θέση του τερματοφύλακα. Με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, ο Ντοναρούμα παραμένει παίκτης της ομάδας μας και το συμβόλαιό του λήγει το επόμενο καλοκαίρι. Αν έρθει μια πολύ καλή πρόταση και μας ικανοποιεί, τότε θα παραχωρηθεί. Θα στεναχωρηθούμε αν τον χάσουμε, αλλά τουλάχιστον θέλουμε να έχουμε εξασφαλίσει ένα σημαντικό ποσό.

Όσα είπε ο Μίνο Ραϊόλα για απειλές κατά του Τζίτζο και της οικογένειάς του, φυσικά και καταδικάζονται από τον σύλλογο και τα θεωρούμε απαράδεκτα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ήταν απλά υπερβολές της στιγμής και εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον προστατεύσουμε όσο είναι κομμάτι μας», δήλωσε σχετικά στο Milan TV.

Μιχαΐλοβιτς: Εγώ στη θέση του θα έμενα στη Μίλαν

Έναν απρόσμενο σύμμαχο στην υπόθεση βρήκε η Μίλαν. Ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς που ανέδειξε τον Ντοναρούμα όσο βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας (τη σεζόν 2015-16), τοποθετήθηκε με δηλώσεις του και τόνισε πως εάν ήταν στη θέση του 18χρονου κίπερ, θα έμενε στους «ροσονέρι».

«Δεν ξέρω τους όρους των διαπραγματεύσεων, ούτε μου αρέσει να ασχολούμαι με άλλους συλλόγους. Αυτό που έχω να πω είναι ότι ο Τζίτζο είναι πολύ δυνατός, αλλά είναι ακόμη ένα παιδί 18 ετών. Για να φτάσει στο επίπεδο που μπορεί, πρέπει να βελτιώνεται μέσω της ωρίμανσης και νομίζω ότι για να το κάνει αυτό, θα πρέπει να βρίσκεται σε ένα κλαμπ που όλοι τον αγαπούν και τον βοηθούν.», τόνισε ο Σέρβος τεχνικός της Τορίνο στο «Sky Sport Italia».

Και συμπλήρωσε: «Δεν χρειάζεται να φύγει τόσο νωρίς από τη Μίλαν. Έχει μπροστά του άλλα 20 χρόνια καριέρας. Επίσης, καταλαβαίνω ότι ο Μίνο Ραϊόλα ξέρει τι κάνει… Αλλά, εάν ήμουν ο Τζίτζο, θα έμενα λιγάκι ακόμη τόσο για λόγους αφοσίωσης όσο και εξέλιξης. Νομίζω ότι η Μίλαν του προσέφερε ένα πολύ καλό συμβόλαιο. Τώρα δημιουργήθηκε μια δύσκολη κατάσταση για εκείνον και έχει τη μισή Ιταλία εναντίον του».