Σήμερα πραγματοποιείται η πρεμιέρα της 1ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ. Μίντλεσμπρο, Νότιγχαμ και Μπέρνλι είναι τα πρώτα φαβορί βάσει των αποδόσεων, ωστόσο Νόριτς και Μπρίστολ Σίτι δείχνουν έτοιμες για μια πολύ καλή σεζόν.

Νόριτς και Γουότφορντ θα βρεθούν αντιμέτωπες στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος την σήμερα Παρασκευή. Το κυρίως μενού θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 17:00, ενώ η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Κυριακή με τον αγώνα Κάρντιφ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Νόριτς – Γουότφορντ

Περίπατο έκανε πέρσι στην Λιγκ 1 η Νόριτς και ο Πολ Λαμπέρτ θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει με ένα αρκετά δυνατό σύνολο. Στο «Κάροου Ρόουντ» ήρθαν καλοί ποδοσφαιριστές που θα επιτρέψουν στα «καναρίνια» να διεκδικήσουν άνοδο τουλάχιστον μέχρι των πλέι-οφ. Στην 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα τερμάτισε την περσινή σεζόν η Γουότφορντ. Διατήρησε τον Μάλκι Μακάι στον πάγκο της, ενώ η ενίσχυση της δεν ήταν η πιο ενδεδειγμένη. Έχασε αντίθετα πολλά σημαντικά στελέχη της περσινή σεζόν.

Κόβεντρι- Πόρτσμουθ

Δύσκολη χρονιά ενόψει για την Κόβεντρι που πέρσι σταμάτησε στην 19η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Κρις Κόλεμαν αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία και στον πάγκο θα βρεθεί ο Αϊντι Μπόθρόιντ. Σημαντική η απώλεια του Κλίντον Μόρισον (Σεφ. Γουένσντεϊ). Χωρίς μεταγραφές, αλλά και χωρίς τους Μπελχαντί, Τζέιμς, Ντιόπ συνεχίζει τη χρονιά μέχρι στιγμής η Πόρτσμουθ. Υπάρχει εμπάργκο στις μεταγραφές για την ομάδα του Στιβ Κότεριλ η οποία θα παλέψει για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

ΚΠΡ- Μπάρνσλεϊ

Ο Νάιτζελ Γουάρνοκ στον πάγκο της ΚΠΡ δίνει κάποιες εγγυήσεις για την ομάδα της ΚΠΡ που πέρσι τερμάτισε στην 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Δεν έγιναν μεγάλες μεταγραφές, αλλά υπάρχουν οι δυνατότητες για μια καλή πορεία. Στην 18η θέση τερμάτισε πέρσι η Μπάρνσλεϊ που συνεχίζει με τον Μαρκ Ρόμπινς στην τεχνική ηγεσίας. Συγκαταλέγεται στα φαβορί για τον υποβιβασμό, αλλά πραγματοποίησε κάποιες καλές μεταγραφές όπως οι Σάκελ,ΜακΕβελι. Σημαντική η απώλεια του Μπογκντάνοβιτς που πήγε στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Κρίσταλ Πάλας – Λέστερ

Δύσκολοι καιροί για την Κρίσταλ Πάλας. Πέρσι τερμάτισε στην 21η θέση του βαθμολογικού πίνακα και φέτος θα παλέψει για να παραμείνει στην κατηγορία. Η παρουσία του Τζορτζ Μπέρλι στον πάγκο μπορεί να την βοηθήσει, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί άπειροι ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της. Με την Πάολο Σόουζα συνεχίζει στην τεχνική της ηγεσία η ομάδα της Λέστερ αντί του Νάιτζελ Πίρσον. (πέρσι κατέλαβε την 5η θέση). Δεν κινήθηκε πολύ δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι, αποκτώντας μέχρι τώρα τον Κένεντι από την Ροτσντεϊλ και τον Μιγκέλ Βίτορ από τη Μπενφίκα (δανεικός)

Μίντλεσμπρο – Ίπσουιτς

Πολλές προσδοκίες υπάρχουν για τη φετινή Μίντλεσμπρο (11 πέρσι). Αρκετά λεφτά στα ταμεία, αλλά οι μεταγραφές από τη Σκωτία (ΜακΜάνους, Τόμσον, Μπόιντ, Χάλιντεϊ) έστω και με καλούς παίκτες αφήνουν ερωτηματικά για το αν μπορεί τελικά να βελτιωθεί και να διεκδικήσει την άνοδο. Η Ίπσουιτς φιλοδοξίες, αλλά οι μεταγραφές πουέγιναν δεν δίνουν σιγουριά. Αποκτήθηκε ο Κένεντι από την Κάρντιφ και ο Ροϊ Κιν θα έχει δύσκολο έργο για να φέρει την ομάδα του, στον στόχο της πρώτης εξάδας. Υπάρχουν πάντως οι δυνατότητες για μια καλή σεζόν αν εκμεταλλευτεί την έδρα της.

Μπέρνλι – Νότιγχαμ

Η Μπέρνλι υποβιβάστηκε από την Πρέμιερ Λιγκ, αφού πήρε μόλις 13 βαθμούς από τα τελευταία 25 παιχνίδια της. Παρελθόν αποτελούν σημαντικοί παίκτες της περσινής σεζόν και θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να συνέλθει. Αποκτήθηκαν Γκραντ και Ιβελούμο. Δεν κατάφερε να πάρει την άνοδο η Νότιγχαμ (3η θέση).Η ομάδα του Μπίλι Ντέιβις διαθέτει την περσινή δυνατή ομάδα, έστω και χωρίς τον Τζέιμς Πέρτς που μετακινήθηκε στη Νιούκαστλ. Είναι το δεύτερο φαβορί για άνοδο, αλλά με πιο δυνατή ομάδα από τη Μπόρο.

Μπρίστολ Σίτι -Μίλγουολ

Η καλύτερη μεταγραφή της Μπρίστολ Σίτι ήρθε στον πάγκο με την πρόσληψη του Στιβ Κόπελ. Η εμπειρία του μπορεί να βοηθήσει τη Σίτι να βελτιωθεί και να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από την περσινή 10η θέση. Κάτω από τα γκολποστ ενισχύθηκε με τον Τζέιμς.Η Μίλγουολ πήρε την άνοδο από την Λιγκ 1 με μεγάλο όπλο την αμυντική της γραμμή αλλά και την πολύ καλή παρουσία στο «Ντεν». Εκεί ποντάρει και για την φετινή χρονιά για να εξασφαλίσει αρχικά χωρίς προβλήματα την παραμονή της στην κατηγορία.

Πρέστον – Ντονκάστερ

Αρκετούς δανεικούς θα χρειαστεί η Πρέστον για να σώσει τη σεζόν. Η ομάδα του Ντάρεν Φέργκιουσον τερμάτισε πέρσι στην 17η θέση του βαθμολογικού πίνακα και δύσκολα θα δούμε μεγάλες διαφορές από την περσινή ομάδα. Από καλή χρονιά προέρχεται η Ντονκάστερ που τερμάτισε στην 12η θέση. Η μεταγραφή του επιθετικού Μπίλι Σαρπ από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (1.5 εκ ευρώ) μπορεί να την βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό και έχει τις ικανότητες να τερματίσει στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα.

Ρέντινγκ -Σκάνθορπ

Η Ρέντινγκ πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό δεύτερο μισό στο πρωτάθλημα και ο Μπράιν ΜακΝτέρμοτ κράτησε τον κορμό της περσινής ομάδας. Υπάρχουν καλές σχέσεις προπονητή-παικτών και η Ρέντινγκ μπορεί να πρωταγωνιστήσει διεκδικώντας κάτι περισσότερο. Δύσκολη η χρονιά για την Σκάνθορπ που έχασε σχεδόν τον μισό περσινό βασικό της κορμό και θα χρειαστεί χρόνο να βρει τα πατήματα της. Έτσι και αλλιώς το ρόστερ της δεν είναι ιδιαίτερα δυνατό και πέρσι την έφερε στην 20η θέση της βαθμολογίας. Στον πάγκο της από τον Νοέμβριο του 2006 κάθεται ο Νάιτζελ Αντκινς.

Χαλ – Σουόνσι

Η Χαλ δεν τα κατάφερε στην δεύτερη χρονιά της στην Πρέμιερ Λιγκ. Υποβιβάστηκε από την 19η θέση και πλέον θα έχει στον πάγκο της τον, Νάιτζελ Πίρσον. Υπάρχουν ικανοί παίκτες στο ρόστερ της Χαλ αν και δεν έγιναν σημαντικές μεταγραφές και η λογική λέει πρώτη 10αδα. Ο Μπρένταν Ρότζερς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Σουόνσι, μετά την αποχώρηση του Πάουλο Σόουζα. Ενισχύθηκε με τους Ντόνελι, Τέιλορ από Ολντερσοτ, Ρέξαμ αντίστοιχα, παίκτες πάντως που δύσκολα μπορούν να κάνουν την διαφορά.

Λιντς -Ντέρμπι

Η Λιντς επέστρεψε στην Τσάμπιονσιπ, αλλά οι οιωνοί δεν είναι οι καλύτεροι για το παραπάνω βήμα. Ο μεγάλος της αστέρας, Μπέκφορντ αποτελεί παρελθόν, ενώ και οι μεταγραφές που έχουν γίνει δεν αφήνουν εγγυήσεις. Μπορεί να τερματίσει στο πρώτο μισό, αλλά κάτι περισσότερο θα αποτελέσει υπέρβαση. Δεν υπάρχει πολύ ποιότητα στην φετινή ντέρμπι. Πέρσι τερμάτισε μόλις εννέα πόντους πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού (14η θέση) και όπως όλα δείχνουν θα έχει δύσκολο έργο και φέτος και θα περιοριστεί στην μάχη της παραμονής. Λίγα πράγματα σε ότι αφορά την ενίσχυση της.

Κάρντιφ – Σεφ . Γιουνάϊτεντ

Αξίζει να δούμε την αντίδραση της Κάρντιφ, η οποία έφτασε πέρσι μέχρι τον τελικό των πλέιοφ. Φέτος δεν υπάρχουν πολλές οικονομικές δυνατότητες για τους Ουαλούς που έχασαν τον Λέντλεϊ (Σέλτικ) και δύσκολα θα επαναληφθεί η περσινή σεζόν. Τομ Χίτον και Ντινκγουότερ οι μοναδικές της μεταγραφές μέχρι τώρα. Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στάθηκε άτυχη με πολλούς τραυματισμούς πέρσι και τερμάτισε κάτω από τις θέσεις των πλέι-οφ. Διαθέτει πάντως καλό ρόστερ και έναν ικανό τεχνικό (Κέβιν Μπλάκγουελ) και μπορεί να ορθοποδήσει διεκδικώντας κάτι καλύτερο την φετινή περίοδο.

Πηγή: england365.gr