Τον σχεδιασμό της νέας αγωνιστικής περιόδου «τρέχουν» στον Παναθηναϊκό, με τον Νίκο Λυμπερόπουλου να προχωράει -πάντα σε συνεννόηση με τον Μαρίνο Ουζουνίδη- το πλάνο. Μάλιστα, αναμένεται να πραγματοποιηθούν άμεσα επαφές με στόχους από το εξωτερικό, προκειμένου το ρόστερ να σχηματιστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Ωστόσο, οι όποιες κινήσεις γίνουν, θα εξαρτηθούν από τους παίκτες που δεν υπολογίζονται και θα λυθεί το συμβόλαιό τους, αλλά και τι θα γίνει με τους δανεικούς, που στο «τριφύλλι» θα ήθελαν να κρατήσουν. Στην τελευταία κατηγορία ανήκουν τα ονόματα του Βίκτωρα Κλωναρίδη και του Πολ-Ζοσέ Εμποκού.

Και οι δύο περιπτώσεις κολλούν σε ένα θέμα: το οικονομικό. Ο Κλωναρίδης θέλει να μείνει στον Παναθηναϊκό, αλλά πρέπει πρώτα να τα βρουν οι «πράσινοι» με τη Λανς, κάτι που δεν έχει γίνει ως τώρα. Υπάρχει, πάντως, αισιοδοξία ότι η απόκτηση του θα οριστικοποιηθεί ως τις 26 Ιουνίου, όταν και θα αρχίσει η προετοιμασία. Όσον αφορά τον Εμποκού, και εκείνος θέλει να μείνει, όμως πρέπει πρώτα να βρει ο Λυμπερόπουλος τη «χρυσή τομή» με την Κιέβο. Η περίπτωσή του, βεβαίως, εκτιμάται ότι είναι σαφώς πιο δύσκολη, καθώς τα οικονομικά δεδομένα είναι σαφώς πιο δύσκολα.

Όσον αφορά την εγχώρια μεταγραφική κινητικότητα, οι «πράσινοι» είναι σε αναμονή για τους Κολοβέτσιο και Λίλα. Με τους δύο παίκτες υπήρξε επαφή, αλλά περιμένουν να τους γίνει και επίσημη πρόταση. Μάλιστα, υπάρχει εκτίμηση ότι και με αυτούς θα ξεκαθαρίσει το θέμα τις επόμενες μέρες. Για τον Έλληνα στόπερ, ωστόσο, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ανατροπή δεδομένων και να παραμείνει στην ΑΕΚ.

Σύμφωνα με την «Πράσινη», όσον αφορά τις κινήσεις από το εξωτερικό, έχει ήδη αποφασιστεί να γίνει κίνηση για παίκτη, ενώ έχουν ληφθεί αποφάσεις για τις θέσεις που θα υπάρξει ενίσχυση.