Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος πλησιάζει. Σε Νέα Μεσημβρία και Σπάτα ήδη καταστρώνουν τα πλάνα τους, με τους Βλάνταν Ίβιτς και Μανόλο Χιμένεθ να φαίνεται ότι έχουν ένα δίλημμα για την ενδεκάδα, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και το σχήμα ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο ματς του «Πανθεσσαλικού».

Στον ΠΑΟΚ τα σχέδια δεν αναμένεται να είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με τον επαναληπτικό ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό, στον οποίον οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 4-0 και ανέτρεψαν το εναντίον τους 2-0 στη Λεωφόρο. Άλλωστε, με εξαίρεση τον μεγάλο άτυχο της σεζόν, Μυστακίδη, δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα τραυματισμού.

Αυτό σημαίνει ότι ο Γλύκος θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Λέο Μάτος θα αγωνιστεί ως δεξί μπακ, ο Λέοβατς στην αριστερή πλευρά, με στόπερ τους Βαρέλα και Κρέσπο. Υπάρχει ένα ερωτηματικό μήπως είναι ο Μαλεζάς ο παρτενέρ του Ισπανού, αλλά αυτήν τη στιγμή συγκεντρώνει μικρότερες πιθανότητες.

Στα χαφ οι Σάκχοφ και Τσίμιροτ δείχνουν σίγουροι, με τον Μπίσεσβαρ να είναι αυτός που θα καθορίσει την τριάδα μπροστά τους, αλλά και ενδεχομένως μια παραλλαγή του συστήματος. Η λογική λέει για 4-2-3-1, με τους Πέλκα, Τζάλμα Κάμπος και Ουάρντα πίσω από τον Πρίγιοβιτς. Όμως, εάν αγωνιστεί ο Ολλανδός, ένας από την παραπάνω τριάδα θα είναι εκτός, με τη διάταξη να μετατρέπεται ενδεχομένως σε 4-3-3.

Κάτι ανάλογο ισχύει και στην ΑΕΚ. Ο Χιμένεθ είναι της άποψης «ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει», αλλά υπάρχει ένα δίλημμα. Οι δέκα είναι στάνταρ, όμως μένει να μάθουμε τον ενδέκατο.

Ο Ανέστης θα πάρει θέση κάτω από τα γκολπόστ, όπως σε όλα τα παιχνίδια του Κυπέλλου, ο Γκάλο θα παίξει ως δεξί μπακ και ο Ντίντακ ως αριστερό, οι Τσιγκρίνσκι και Βράνιες θα αποτελέσουν το δίδυμο των στόπερ, με τον Βόσνιο να ξεπερνά το θέμα τραυματισμού που είχε.

Στα χαφ ακόμη δεν είναι σίγουρο εάν θα επιλεχθεί δυάδα ή τριάδα. Οι Σιμόες και Γιόχανσον είναι στάνταρ, αλλά θέση διεκδικεί και ο Αϊντάρεβιτς. Εάν προτιμηθεί ο Σουηδός, τότε η διάταξη θα μετατραπεί σε 4-3-3, ενώ εάν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, ο Ισπανός τεχνικός θα έχει επιλέξει το 4-2-3-1.

Σε αυτήν την περίπτωση, οι Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος και Ροντρίγκες θα αγωνιστούν πίσω από τον Αραούχο. Εάν τελικά δεν προτιμηθεί τριάδα μεσοεπιθετικών, αλλά ο Αϊντάρεβιτς, τότε ο Πατίτο είναι αυτός που θα μείνει στον πάγκο.