Υπέκυψε τελικά στα τραύματά του ο οπαδός της Μπελγράνο, τον οποίον πέταξαν στο κενό οι οπαδοί της ίδιας του της ομάδας. Όμως, ακόμη μεγαλύτερο σοκ προκαλούν οι λόγοι για τους οποίους συνέβη αυτό. Όπως όλα δείχνουν, ο Εμάνουελ Μπάλμπο είχε αυτήν την κατάληξη, επειδή έκανε… το λάθος να διαπληκτιστεί με τον άνθρωπο που κατηγόρησε ότι σκότωσε τον αδελφό του σε τροχαίο το 2012.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πατέρας του θύματος, Ραούλ, στα αργεντίνικα ΜΜΕ, ο γιος του αναγνώρισε στις εξέδρες του γηπέδου της Κόρδοβα αυτόν που για εκείνον ευθύνεται για τον θάνατο του αδελφού του πριν πέντε χρόνια. Ο θύτης, Όσκαρ Γκόμες, για να γλιτώσει την οργή του Μπάλμπο, είπε στους άλλους οπαδούς πως το θύμα ήταν καμουφλαρισμένος οπαδός της Ταγιέρες, της μεγάλης αντιπάλου της Μπελγράνο, με την οποία η αγαπημένη τους ομάδα κοντραριζόταν την ημέρα του φόνου.

Τα ίδια ακριβώς υποστήριξε και ο φίλος του Εμάνουελ Μπάλμπο. «Είμαστε οπαδοί της Μπελγράνο και πηγαίναμε πάντα μαζί στο γήπεδο. Είχε εξαρχής πρόβλημα με αυτόν τον άνθρωπο και στο ημίχρονο του είπε να φύγει».

Μαζί με τον Γκόμες οι Αρχές συνέλαβαν ακόμη τρεις οπαδούς, τους δύο από αυτούς, χθες Δευτέρα, και τον άλλον την ημέρα του αγώνα. Αρχικά τους ασκήθηκε κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αλλά στη συνέχεια, με τον θάνατο του 22χρονου, η δημόσια κατήγορος, Λιλιάνα Σάντσες, μετέτρεψε τις κατηγορίες σε ανθρωποκτονία.