Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Γουέιν Ρούνεϊ τραυματία εκτός αποστολής, έμεινε στο 2-2 εντός έδρας κόντρα στην Μπενφίκα. Έτσι βλέπει την πρωτιά να απομακρύνεται αφού οι «αετοί της Λισαβόνας» υπερτερούν στη βαθμολογία και θέλει τουλάχιστον την ισοπαλία στο εκτός έδρας ματς με την Βασιλεία για να εξασφαλίσει την πρόκριση. Εκτός έδρας νίκη για τη Βασιλεία στην έδρα της Οτελούλ με σκορ 3-2.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπενφίκα 2-2

Παράταξη

Χωρίς τους Ρούνεϊ, Ερνάντες, Γουέλμπεκ στην ενδεκάδα, επιθετικά η μόνη διαθέσιμη λύση ήταν ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Ο Βούλγαρος είχε το βάρος της επίθεσης στις πλάτες του με τους Νάνι, Γιανγκ και Βαλένσια να τον βοηθούν με τις επελάσεις τους από πίσω. Από την άλλη δεν υπήρχε και ο κίνδυνος του Καρντόζο που έμεινε επίσης στον πάγκο.

Ά Ημίχρονο

Μόλις στο 4’ το «Ολντ Τράφορντ» πάγωσε όταν από παράλληλη μπαλιά του Γκαϊτάν ο Τζόουνς έβαλε άτσαλα το πόδι του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Ντε Χέα. Οι «αετοί της Λισαβόνας» πήραν το ψυχολογικό προβάδισμα πέρα από αυτό του σκορ και δεν έδειχναν να κινδυνεύουν στα επόμενα λεπτά από τη σαστισμένη Γιουνάιτεντ.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν στροφές και ξαναβρίσκουν για τα καλά τα πατήματά τους κοντά στο 30’. Μέχρι τότε τη μοναδική αξιόλογη ευκαιρία τους την έχασε ο Γιανγκ. Στο 30΄ όμως το ματς ήρθε στα ίσια. Ο Νάνι έβγαλε τη σέντρα με τον Μπερμπάτοφ να πιάνει την κεφαλιά στη γωνία και να κάνει το 1-1.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» πήραν τα πάνω τους και θα μπορούσαν να προηγηθούν πριν την ανάπαυλα με τον Γιανγκ να χάνει ένα μοναδικό τετ-α-τετ στο αμέσως επόμενο λεπτό και τον Μπερμπάτοφ να βλέπει το σουτ του να κοντράρεται πριν καταλήξει στα δίχτυα στο 42΄. Η Μπενφίκα που αρκέστηκε στο να αμύνεται είχε την καλύτερη στιγμή της στο 32’ με τον Ντε Χέα να λέει όχι στον Αϊμάρ.

Β΄Ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν δαιμονισμένα στον αγωνιστικό χώρο και αφού είδα τρία σουτ με τους Γιανγκ και Νάνι να κοντράρουν στα σώματα, είδαν τον Φάμπιο να αστοχεί σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ το οποίο απέκρουσε ο Αρτούρ στο 55’.

Στο 59’ όμως το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι όταν ο Φλέτσερ πέτυχε το γκολ και έκανε το 2-1 για τη Γιουνάιτεντ με προβολή που σε πρώτη φάση απέκρουσε ο γκολκίπερ, αλλά σε δεύτερο χρόνο δεν υπήρχε αντίπαλος μπροστά στην κενή εστία. Πόσο κράτησαν οι πανηγυρισμοί; Μόλις δύο λεπτά.

Στο 61΄ ο Αϊμάρ έκανε το 2-2 όταν μετά από λάθος διώξιμο του Ντε Χέα οι παίκτες της Μπενφίκα περικύκλωσαν τον Ρίο Φέρνιναντ στην περιοχή βγαίνοντας 3 με έναν και δεν έχασαν την ευκαιρία για την ισοφάριση. Οι ευκαιρίες των Αϊμάρ στο 73΄από τη μία και των Φλέτσερ 73΄και Μπερμπάτοφ 78΄ από την άλλη κατέληξαν όλες άουτ και δεν άλλαξε κάτι στο τελικό αποτέλεσμα.

Συνθέσεις Ομάδων

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Εβρά, Τζόουνς, Φέρντιναντ, Φάμπιο (82’ Σμόλινγκ), Κάρικ, Νάνι, Γιανγκ, Φλέτσερ, Βαλένσια (80΄ Ερνάντες), Μπερμπάτοφ
Πάγκος: Λίντεγκααρντ, Ράφαελ, Γκιγκς, Παρκ, Γκίμπσον,

Μπενφίκα: Αρτούρ, Έμερσον, Λουιζάο (58΄ Μιγκέλ Βιτόρ), Μάξι Περέιρα, Γκαράι, Χάβι Γκαρσία, Μπρούνο Σέζαρ, Αϊμάρ (83’ Ρουμπεν Αμορίμ), Γκαϊτάν (67΄ Μάτιτς), Βίτσελ, Ροντρίγκο
Πάγκος: Εντουάρντο, Νολίτο, Καρντόζο, Ολιβέιρα

Πηγή: sport-fm.gr