Οι Ηρακλειδείς έχουν ιστορική έδρα, το Καυτανζόγλειο. To σεβόμαστε, θέλουμε η ομάδα να παίζει σε οποιαδήποτε κατηγορία κι αν είναι, γιατί το θέλει ο κόσμος, αλλά πρέπει να προστατεύσουμε το στάδιο που είναι δημόσια περιουσία.  Το πανό χθες ξεπέρασε τα όρια και το λέω εγώ που είμαι διαλλακτικός σε αυτό, σε αντίθεση με άλλους».

Αυτά τόνισε ο κ. Μπιτσαξής σε δηλώσεις του στον «Sentra 103,3» για τα επεισόδια που έγιναν στο Καυταντζόγλειο και σε άλλα γήπεδα, ενώ πρόσθεσε: «Δεν μπορείς να αγνοήσεις το εμετικό πανό στο Καυταντζόγλειο. Ξεπερνά κάθε όριο. Όταν είχε αναρτηθεί πανό από οπαδούς του Ολυμπιακού, στο Καραϊσκάκη, εναντίον μου, είχα πει με επώνυμη δήλωση να μην τιμωρηθούν».

Παράλληλα, ο κ.Μπιτσαξής αναφέρθηκε και σε άλλα επεισόδια που έγιναν χθες: «Είχαμε τον ξυλοδαρμό δημοσιογράφου στον “Τάφο του Ινδού” και επεισόδια σε ματς μπάσκετ στο Αιγάλεω”, υπογράμμισε, “Το θέμα της βίας είναι διαρκώς ανοιχτό. Το καταπολεμούμε, έχουμε πρόοδο, αλλά τέτοια φαινόμενα θα τα βρίσκουμε μπροστά μας. Τα όρια ανοχής έχουν στερέψει».

Σχετικά με την κοινωνική οργή που μεταφέρεται στα γήπεδα, ο γ.γ.Αθλητισμού σχολίασε: «Τα αδιέξοδα θα φέρουν αυξητική τάση στη βία. Είναι, όμως, καθήκον μας να προστατεύσουμε τους φιλάθλους. Και σιγά – σιγά αυτό επιτυγχάνεται. Στο σύνολο εννέα αγωνιστικών στη Σούπερ Λίγκα, έχουμε μειωτική τάση και βλέπουμε ότι γίνονται έξω από τα γήπεδα. Στο βόλεϊ γυναικών είχαμε ένα απίστευτο επεισόδιο. Διεξάγονται πάνω από 1.000 αναμετρήσεις την εβδομάδα.

Τα περιστατικά γίνονται στις μικρές κατηγορίες και σε άλλα αθλήματα και βγαίνουν σιγά – σιγά έξω από το γήπεδο. Χρειάζεται αποφασιστικότητα και από την αθλητική δικαιοσύνη. Οι ομάδες είχαν ομόφωνη μομφή κατά των δύο εισαγγελέων, που προκαλεί δυσπιστία. Έχουν κάνει έργο που δεν έχει γίνει 30 χρόνια. Οι ομάδες να στραφούν αλλού, στους οργανωμένους οπαδούς τους και όχι στους εισαγγελείς».

Όσον αφορά στην κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο κ.Μπιτσαξής επισήμανε: «Θυμηθείτε πού ήταν το ποδόσφαιρο δύο χρόνια πριν και που είναι σήμερα. Ακούω φωνές, που λένε ότι δεν έγινε τίποτα. Όμως, οι ομάδες που έχουν αλλάξει κατηγορία, δεν είναι μόνο ο Ηρακλής. Είναι άλλες έντεκα.

Ο Εθνικός, ο Ιωνικός, τα Τρίκαλα, η Κόρινθος και πολλές άλλες. Από τη μέση και κάτω ναι, γιατί οι παραβατικές συμπεριφορές, δυστυχώς, ήταν μεγαλύτερες. Στα στημένα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο όγκος είναι στις μικρότερες κατηγορίες. Αυτό δεν σημαίνει πως έχει κανείς ασυλία. Αν υπάρχουν στοιχεία δεν θα κολλήσουμε στο πολιτικό κόστος ή στο όνομα μίας ομάδας».