Γλυκόπικρη γεύση άφησε στον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς η ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Σέρβος κόουτς εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον τρόπο που αγωνίστηκαν οι παίκτες του στις τρεις πρώτες περιόδους και το θυμό του για το παιχνίδι τους στην τέταρτη. Χρησιμοποιώντας μάλιστα για παράδειγμα τον Αντρέι Κιριλένκο τόνισε πως δεν θα πρέπει να χαλαρώνουν σε κανένα σημείο, αλλά να συνεχίζουν να παλεύουν για 40 λεπτά.

«Είμαι περήφανος για τον τρόπο που παίξαμε για 30 λεπτά και πολύ θυμωμένος για τον τρόπο που παίξαμε στα δέκα τελευταία. Γιατί το χειρότερο είναι να πιστεύεις ότι δεν μπορείς να νικήσεις και αυτή την αίσθηση δίναμε στην τέταρτη περίοδο. Αλλά σε κάθε περίπτωση το ματς αυτό μας έκανε καλό για να διαπιστώσουμε τις δυνατότητες μας και να μάθουμε να αγωνιζόμαστε καλά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα», είπε ο «Ζοτς και πρόσθεσε:

«Αυτό το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερο, είχαμε πλάνο για το πώς θα παίξουμε 40 λεπτά, όμως διάφορα πράγματα, όπως η αποχώρηση του Τσαρτσαρή που αγωνίστηκε μόλις 48’’ και ο Διαμαντίδης που αγωνίστηκε μόλις 20 λεπτά, μας άλλαξαν τα σχέδια. Όμως κι έτσι το ματς ήταν στα δικά μας χέρια. Βλέποντας πριν λίγο κάποια στιγμιότυπα, ήμασταν τυχεροί σε κάποιες φάσεις όμως το παιχνίδι κρίνεται εκεί που είσαι έτοιμος να αδράξεις την τύχη. Συγχαρητήρια στους φιλάθλους μας για την εξαιρετική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν Συγχαρητήρια και στη ΤΣΣΚΑ που κέρδισε το ματς. Για μας ήταν δύσκολο στην παράταση να βρούμε λύσεις επιθετικά, όμως πιστεύω πως χάσαμε το παιχνίδι στην τελευταία περίοδο».

Ερωτηθείς για τα συμπεράσματα που έβγαλε αναφορικά με ανταγωνιστικότητα της ομάδας του ο προπονητής του Παναθηναϊκού απάντησε:

«Τo συμπέρασμα είναι καλό. Έχουμε την δυνατότητα να παίξουμε καλό μπάσκετ. Όμως κάποιοι παίκτες θα πρέπει να αγωνιστούν καλύτερα. Όλοι είναι σημαντικοί και εγώ θέλω να βλέπω στα μάτια τους την επιθυμία για 40 λεπτά. Σε όλη τη διάρκεια. Όχι όταν χάνεις ένα καλάθι να «πέφτεις», αλλά να συνεχίζεις να παλεύεις. Αυτό κάνει ο Κιριλένκο. Χάνει ένα σουτ και συνεχίζει στην άμυνα. Δεν σταματάει να τα δίνει όλα. Δεν το βάζει κάτω. Η ομάδα έχει χαρακτήρα. Τα λάθη μας τα έχω πει και στους παίκτες και ελπίζω να το καταλαβαίνουν».

Τέλος, για την -εσκεμμένα- χαμένη βολή του Νικ Καλάθη είπε: «Δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι έγινε με τον Καλάθη… Το τελευταίο που θα σκεφτώ είναι αυτό… Είναι νέος και θα βελτιωθεί… Δείτε πως έπαιζε πριν από τρία χρόνια και πως παίζει τώρα. Εχει απογειωθεί. Θα πρέπει να βελτιωθεί και αυτό ισχύει για όλου».

Πηγή: sport-fm.gr