Να πάτε στο γήπεδο αλλά μην πάρετε μαζί σας… βουβουζέλες! Αυτή είναι η οδηγία που δίνει η FIBA για το προσεχές Μουντομπάσκετ που θα φιλοξενηθεί στη Τουρκία. Τα όσα συνέβησαν πριν λίγο καιρό στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου ώθησαν την παγκόσμια ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης να απαγορεύσει το πιο «in», για αυτή την εποχή, γκάτζετ των φιλάθλων.

Η FIBA είναι η πρώτη ομοσπονδία αθλήματος που απαγορεύει τη βουβουζέλα σε διοργάνωσή της σημειώνοντας ότι η ποινή που θα επιβάλλεται στους παραβάτες θα είναι η απαγόρευση της εισόδου στο γήπεδο.

Σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας της FIBA και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Πάτρικ Μπάουμαν είπε: «Θέλουμε οι φίλαθλοι να απολαύσουν τους αγώνες και να κάνουν πολλή φασαρία, όχι όμως σε βάρος των άλλων. Η βουβουζέλα δεν ενδείκνυται σε κλειστούς χώρους όπως είναι τα γήπεδα του μπάσκετ. Είναι ένα πολύ δυνατό όργανο και κάποιοι ειδικοί επιστήμονες πιστεύουν πως τα επίπεδα ντεσιμπέλ και η συχνότητα της, μπορούν να βλάψουν την ακοή. Εξάλλου, είναι δική μας ευθύνη να προστατεύσουμε την σωματική ακεραιότητα, τόσο των αθλητών όσο και των θεατών».