Τα θετικά στοιχεία της ήττας απ’ τον Παναθηναϊκό (όσο μπορεί να υπάρχουν τέτοια όταν η ΑΕΚ χάνει από οποιονδήποτε) θέλει να κρατήσει ο Νίκος Κωστένογλου.

Ο τεχνικός της «Ένωσης» τόνισε ότι τον πονάει το αποτέλεσμα, ωστόσο εξέφρασε την άποψη πως ο τρόπος που ήρθε δείχνει βελτίωση της ομάδας.

Αφού στάθηκε, λοιπόν, στο ότι «ο αντίπαλος σκόραρε χωρίς ευκαιρία», τόνισε πως αν η «Ένωση» έμενε πίσω πριν λίγο καιρό με δυο γκολ -όχι μόνο δεν θ’ αντιδρούσε, αλλά θα δεχόταν στο τέλος πέντε!

Αναλυτικά όσα είπε ο Κωστένογλου:

Για την αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ: «Σίγουρα όταν χάνεις και δέχεσαι τρία γκολ, δεν έχεις καλή εικόνα. Θα έλεγα ότι ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος χωρίς κλασική ευκαιρία, νικούσε 2-0. Πέρα από αυτό όμως, οι παίκτες μου έκαναν μία αξιόμαχη προσπάθεια. Ένα ματς που ήταν στο 3-0, αντί να γίνει 5-0, το έφεραν στο 3-2 και άγχωσαν στο τέλος τον τόσο ποιοτικό Παναθηναϊκό».

Για τις ευκαιρίες του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός έκανε δύο καλές φάσεις στο 70′ και στο 80′, όταν εμείς ανοιχτήκαμε. Με προβληματίζει ότι δεχτήκαμε τρία γκολ. Αλλιώς το παιχνίδι θα ήταν διαφορετικό. Είχαμε τρία δύσκολα ματς, δύο με τη Λοκομοτίβ και ένα με τον Παναθηναϊκό».

Για το ότι η ΑΕΚ έπαιζε κυρίως από τον Μπέλεκ: «Δεν έδωσα εντολή να παίξουμε από δεξιά. Δεν υπήρξε οδηγία. Συμβαίνει μερικές φορές στο ματς να παίξεις από μία πλευρά. Και ο Λεονάρντο μπήκε στο ματς μετά το 60′, έδειξε ότι μπορεί να το κάνει, παρόλο που λέγεται πως δεν αντέχει».

Για την αντίδραση της ΑΕΚ: «Είναι πολύ σημαντικό και δίνω συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί σε μία τέτοια έδρα, απέναντι σε μία τέτοια ομάδα, κατάφεραν να μειώσουν το σκορ ενώ φαινόταν ότι καταρρέουμε. Θεωρώ ότι κάναμε καλή προσπάθεια. Άμα σκεφτείτε πριν 1,5 μήνα που ήμασταν και που είμαστε… Σε αντίστοιχη περίπτωση θα χάναμε 5-0. Ο Παναθηναϊκός έχει τρεις-τέσσερις ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη ζημιά από το πουθενά.

Δεν μπορώ να πω ότι σε διαστήματα δεν είχαμε σωστή αμυντική και επιθετική λειτουργία. Στη διακοπή θα δουλέψουμε για να αλλάξουμε αυτή την εικόνα. Εμείς είχαμε μόνο μία προπόνηση για να προετοιμαστούμε για ένα τέτοιο ματς. Πρέπει να συνυπολογίσει κανείς πολλά πράγματα.Ένας κριτής βλέπει μόνο το αποτέλεσμα. Δείτε που ήμασταν και που είμαστε. Με πληγώνει η ήττα. Αλλά δεν μπορώ να πω ότι η εικόνα μας δεν ήταν αξιόλογη. Οι ευκαιρίες που έκαναν οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού προήλθαν από δικά μας λάθη. Δεν έχουμε αυτοπεποίθηση».

Για τον τρόπο που παίζει η ΑΕΚ: «Εμένα δεν μου αρέσει η ΑΕΚ να έρχεται στο Ολυμπιακό Στάδιο και να παίζει όλη πίσω από τη σέντρα. Δείτε τι έκανε ο Παναθηναϊκός τον προηγούμενο μήνα. Διέλυε τους αντιπάλους του και έπαιζε ένα τρομερό passing game. Όμως εμείς σε πολλά διαστήματα το σταματήσαμε».

Για το αν αφήνει αιχμές για τον Χιμένεθ: «Δείτε που ήμασταν και που είναι. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τον προκάτοχο μου. Δεν τον κρίνω. Λέω τι εικόνα έχουμε και τι έχουμε. Βλέπετε εσείς μία ΑΕΚ χωρίς πλάνο, να χάνει με κατεβασμένα χέρια»;

Για το αν θαυμάζει τον Παναθηναϊκό: «Δεν έχω θαυμασμό για τους αντιπάλους. Η ήττα μας είναι δίκαιη. Δεν επηρέασε ο διαιτητής το παιχνίδι, δεν είχε κάποιο λάθος σφύριγμα. Αυτή την περίοδο ο Παναθηναϊκός είναι πάρα πολύ καλή ομάδα. Οι εμφανίσεις και τα αποτελέσματα το πιστοποιούν αυτό».

Για το τι είπε στο ημίχρονο στους παίκτες του: «Είχα πει στα παιδιά στο ημίχρονο ότι εάν δεν δεχτούν τρίτο γκολ και μειώσουν, θα μπουν στο ματς. Δεν έγινε αυτό και όμως μπορέσαμε να μειώσουμε. Εάν μειώναμε από κάποιο φάουλ ή από τύχη, τότε δεν θα έλεγα τίποτα. Αλλά δεν συνέβη αυτό».

Για την τελευταία εντύπωση: «Η σημερινή ήττα μας αφήνει μια γλυκιά στεναχώρια. Δυστυχώς όμως η ήττα μετράει στο ποδόσφαιρο. Και το λέω αυτό χωρίς να θέλω να μειώσω την προσπάθεια του Παναθηναϊκού. Σε καμία περίπτωση».

Πηγή: sport-fm.gr