Μεγάλωσε, αντί να μικρύνει, το χάσμα μεταξύ ιδιοκτητών και ένωσης παικτών στο ΝΒΑ μετά τη συνάντηση που είχαν τα ξημερώματα με σκοπό να βρεθεί μία λύση για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και άρσης του lockout προκειμένου να μη χαθούν κι άλλοι αγώνες της σεζόν.

Ο κομισάριος του ΝΒΑ, Ντέιβιντ Στερ, πρότεινε στους παίκτες μία συμφωνία που προβλέπει πως μπορούν να εισπράξουν μέχρι και το 51% των εσόδων που προέρχονται από τις αγωνιστικές δραστηριότητες κι έδωσε προθεσμία για απάντηση μέχρι την Τετάρτη. Η πρόταση όχι απλώς δεν ικανοποίησε την ένωση παικτών, αλλά προκάλεσε και την οργή τους.

«Μας έδωσαν τελεσίγραφο και η απάντησή μας είναι πως αυτό είναι απαράδεκτο», δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης παικτών, Ντέρεκ Φίσερ και πρόσθεσε: «Είναι μία ακόμη λυπηρή μέρα για τους φιλάθλους, τους εργαζόμενους στα γήπεδα και όλους όσοι σχετίζονται με το ΝΒΑ. Εμείς από την πλευρά μας κάναμε προσπάθειες για να βρούμε μία λύση και απορούμε γιατί τελικά αυτό δεν ήταν εφικτό».

«Οι παίκτες δεν τρομοκρατούνται με τέτοιες κινήσεις. Θέλουν να παίξουν μπάσκετ, θέλουν να αρχίσει η σεζόν, αλλά δεν πρόκειται να θυσιάσουν το μέλλον όλων των παικτών του ΝΒΑ κάτω από τέτοιες απειλές και τέτοιους εκφοβισμούς. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ», δήλωσε ο νομικός εκπρόσωπος της ένωσης παικτών, Τζέφρι Κέσλερ.

Η πρόταση του Στερν ισχύει μέχρι την Τετάρτη και προβλέπει ότι οι παίκτες θα εισπράξουν από 49 μέχρι 51% των εσόδων που προέρχονται από τις αγωνιστικές δραστηριότητες (ενώ βάσει της προηγούμενης συλλογικής σύμβασης εισέπρατταν 57% και στις φετινές διαπραγματεύσεις δεν δέχονταν να πέσουν κάτω από το 52,5%). Αν οι παίκτες δεν αποδεχτούν την προσφορά των ιδιοκτητών, η επόμενη πρότασή τους θα αφορά μόλις το 47%, κάτι που η ένωση παικτών εκλαμβάνει ως εκβιασμό.

Πηγή: sport-fm.gr