Τη νίκη με την οποία θα πάει με άλλον αέρα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θέλει απόψε ο Παναθηναϊκός στο άλλο… ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» θέλουν τους τρεις βαθμούς για να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας και δώσουν συνέχεια στο νικηφόρο (στους τρεις τελευταίους αγώνες) σερί τους.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν αναμένεται να κάνει κάποια αλλαγή στα πρόσωπα της ενδεκάδας που χρησιμοποίησε στην Τούμπα και εκείνοι που νίκησαν τον ΠΑΟΚ θα ξεκινήσουν σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος τεχνικός θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Καπίνο, ο οποίος μπροστά του θα έχει – από δεξιά προς αριστερά – τους Μαρίνο, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι και Σπυρόπουλο. Στο κέντρο θα αγωνιστούν ο Κατσουράνης και ο Σιμάο, έχοντας στα πλάγια τον Ζέκα και τον Κουίνσι. Στην επίθεση θα βρίσκονται ο Κλέιτον και ο Λέτο.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καρνέζης, Ταμπάκης, Σεϊταρίδης, Καντέ, Βιτόλο, Καραγκούνης, Πετρόπουλος, Μαυρίας. Εκτός έμειναν οι Βύντρα, Χριστοδουλόπουλος, Ρούντολφ, Τοτσέ, Κοτσόλης, Μπιάρσμιρ και Ιωαννίδης.

Περιμένουν κόσμο στο ΟΑΚΑ

Μέχρι 50.000 θεατές περιμένουν απόψε στο ΟΑΚΑ οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος. Οι τελευταίες καλές εμφανίσεις του τριφυλλιού φαίνεται πως «ζέσταναν» τους οπαδούς της ομάδας, οι οποίοι θέλουν να δείξουν πως αναγνωρίζουν την προσπάθεια των παικτών του Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Εν τω μεταξύ, στα επίσημα του Ολυμπιακού Σταδίου θα βρίσκεται σκάουτερ της Ίντερ, ο οποίος θέλει να δει από κοντά τον Σεμπαστιάν Λέτο. Εκτός από τους «νερατζούρι», σύλλογοι από τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και την Αγγλία θα έρθουν να «κατασκοπεύσουν» και άλλους παίκτες του Παναθηναϊκού, όπως ο Καπίνο, ο Κουίνσι, ο Κλέιτον, ο Σιμάο και ο Σπυρόπουλος (σ.σ.: οι τρεις τελευταίοι μένουν ελεύθεροι στο τέλος της σεζόν).

Προϊστορία

Σημαντικό προβάδισμα στις νίκες έχει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μετράει 24 νίκες στην έδρα του, 10 φορές έχει νικήσει η ΑΕΚ και 19 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Όσον αφορά την προϊστορία των τελευταίων πέντε αναμετρήσεων των δύο ομάδων, οι «πράσινοι» έχουν νικήσει δύο φορές και τρία ματς έχουν λήξει χωρίς νικητή.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

12-05-2011 Παναθηναϊκός-Α.Ε.Κ. 1-1 (24′ αυτ. Μπλάνκο – 3′ Λεονάρντο)
13-02-2011 Παναθηναϊκός-Α.Ε.Κ. 3-1 (44′ Κατσουράνης, 51′ Βύντρα, 75′ Σισέ – 58′ Σκόκο)
31-01-2010 Παναθηναϊκός-Α.Ε.Κ. 1-1 (27΄ Σαλπιγγίδης – 9΄ Σκόκο)
04-01-2009 Παναθηναϊκός-Α.Ε.Κ. 0-0
11-11-2007 Παναθηναϊκός-Α.Ε.Κ. 2-1 (6′ Σαλπιγγίδης, 34′ Μάντζιος – 42′ Λυμπερόπουλος)

Πηγή: sport-fm.gr