Στη νέα φιλοσοφία που έφερε ο Φερνάντο Σάντος στην ομάδα, καθώς και στην ποιότητα των Ελλήνων ποδοσφαιριστών απέδωσε ο Νίκος Λυμπερόπουλος το αήττητο σερί της Εθνικής ομάδας. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από το 1996 θεωρεί ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να κλείσει την καριέρα του από την συμμετοχή στο ΕURO 2012.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο διεθνής επιθετικός στο match programme :


Για το αήττητο σερί:
«Υπάρχει ποιότητα στους παίκτες και με τη νέα φιλοσοφία και το πνεύμα του προπονητή μας, έχει προκύψει το αήττητο σερί. Αυτό που μετράει όμως δεν είναι τα σερί, αλλά να φτάνεις στο στόχο σου και εμείς, στην Εθνική, αυτό θέλουμε. Γνωρίζω ότι οι επιλογές του κ. Σάντος δεν έχουν κάνουν ποτέ με την ηλικία. Είναι ένας προπονητής που όταν δει ότι ένας παίκτης έχει τα προσόντα για να βοηθήσει την Εθνική, θα τον καλέσει»

Για την πορεία του στην ομάδα: «Η σχέση μου είναι αυτή που πρέπει να έχει κάθε ποδοσφαιριστής με την Εθνική του ομάδα. Η Εθνική είναι κάτι παραπέρα από το επάγγελμά μας. Είναι για όλους μας ένα προσωπικό ζήτημα και είναι τιμή μας να παίζουμε σε αυτή. Αισθάνομαι μεγάλη ευχαρίστηση να παίζω με την Εθνική. Νιώθω πραγματική αγάπη».

Για την τελευταία του χρονιά:
«Αυτό εύχομαι πάνω από όλα. Θα είναι μια καταπληκτική ευκαιρία να συνδυαστεί η τελευταία μου χρονιά με τη συμμετοχή μου στο Euro».

Για το τι πρέπει να προσέξει η Ελλάδα για να προκριθεί: «Από το έπος του 2004 έως τις μέρες μας το σήμα κατατεθέν της Εθνικής είναι η άμυνα. Αυτό αποδεικνύεται και από την προκριματική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η Εθνική έχει τέσσερα τέρματα παθητικό σε οχτώ αγώνες. Η Εθνική μας διεκδικεί την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση. Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος η Ελλάδα διαθέτει την τέταρτη καλύτερη άμυνα μεταξύ όλων των ομίλων, καθώς δέχεται 0,5 γκολ ανά αγώνα».

Πηγή: sportfm.gr