«Βρώμικη» χαρακτήρισε την απόφαση με την οποία υποβιβάζεται η Παναχαϊκή και ο ίδιος τιμωρήθηκε με πενταετή αποκλεισμό από κάθε αθλητική δραστηριότητα ο Αλέξης Κούγιας. Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 ο πρόεδρος της πατρινής ομάδας τόνισε πως θα κινηθεί με κάθε νόμιμο μέσο για την ανατροπή της απόφασης.

«Θα τα πούμε στο μέλλον. Από το 1996 δεν κάνω τίποτα άλλο από το να καταγγέλλω βρωμιές. Αυτή η απόφαση δείχνει τόσα πολλά βρώμικα πράγματα που θα χρειαζόταν κάποιος να γράψει βιβλίο. Είναι το τελευταίο ξεψύχισμα, ενός βρώμικου κατεστημένου που καταρρέει. Αυτή είναι η απόφαση. Με είχαν ως μάρτυρα, με χρησιμοποίησαν ως πρότυπο και όταν τελείωσαν όλες οι δίκες, ο πρόεδρο της Επιτροπής με προσωπική του εισήγηση, πρώτη φορά γίνεται αυτό, έβγαλε μια απόφαση, που θα την κρίνει το αρμόδιο όργανο της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ».

Για τον υποβιβασμό της Παναχαϊκής:

«Εάν είναι δυνατό να καταδικάζεται ομάδα σαν την Παναχαϊκή και πρόεδρος σαν εμένα με τέτοια δικογραφία. Ελάχιστες φορές στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν έμεινε σκευωρία σε βάθος χρόνου. Είμαι υπερασπιστής 36 χρόνια και να ξέρετε στο τέλος νικάνε οι καλοί. Αυτή η απόφαση σοκάρει τον πολύ κόσμο, την Πάτρα, το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά ήταν στο μυαλό μου, ανησυχούσα πολλές μέρες τώρα. Θα τοποθετηθώ επισήμως, αλλά άμεσα θα καταθέσουμε έφεση. Δεν θα αλλάξω το πρόγραμμά μου, ούτε η ομάδα μου την προετοιμασία της. Δεν έχω δει αθώο να καταδικάζεται ποτέ, έχω δει ενόχους να αθωώνονται».

Για το αν αυτή η εξέλιξη ενδέχεται να επηρεάσει τις υπόλοιπες υποθέσεις στις οποίες είχε καταθέσει ως μάρτυρας:

«Σαφώς, είμαι ο μοναδικός μάρτυρας, οπότε αν είμαι ένας αναξιόπιστος άνθρωπος, ένας άνθρωπος που δωροδοκεί, δικαίως όλοι θα δικαιούνται να λένε πως βασίστηκαν σε αυτό οι καταδίκες . Αν δεχθεί ότι έγινε δωροδοκία, παύω να είμαι μάρτυρας, αλλά κατηγορούμενος. Δεν διαφέρω σε τίποτα από τον Μπέο, τον Τσακογιάννη, τον Ψωμιάδη και σε οποιονδήποτε άλλο εμπλέκεται. Στη δική μας υπόθεση δίκασε ο ίδιος ο πρόεδρος, ο οποίος ήταν και εισηγητής, πριν καν ασχοληθεί κανείς, αφού δεν υπάρχει ούτε πειθαρχική ούτε ποινική δίωξη. Αυτό είναι πρωτοφανές».

Για το πώς θα κινηθεί από εδώ και πέρα:

«Με όλα τα νόμιμα μέσα. Η Παναχαϊκή έχει φτιάξει μια ομάδα που κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα. Δεν χρωστάμε σε κανέναν, έχουμε πληρώσει τα χρέη των προκατόχων μας, έχουμε φτιάξει γήπεδα και αφού έχουμε κερδίσει όλους τους αντιπάλους, παίζουμε με την τελευταία ομάδα του πρωταθλήματος που έχει υποβιβαστεί από τετραμήνου και στέλνω εγώ 4900 ευρώ και λέω στο γενικό αρχηγό πήγαινε και δώστα όπου νομίζεις! Ο ίδιος αυτός μόλις τον απέλυσε, ο άμεσος συνεργάτης του Τσακογιάννη κάνει αυτήν την καταγγελία, αυτό δεν το αποκάλυψε κανένας άλλος παρά ο ίδιος. Κανένα στοιχείο δεν υπάρχει».

Πηγή: sportfm.gr