Στο γεγονός ότι η αναμέτρηση Ηλιούπολη-ΟΦΗ έχει κριθεί τελεσιδίκως ως χειραγωγημένη βασίστηκαν οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς της ΕΠΟ, για να ασκήσουν έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης για τους Κρητικούς. Την Πέμπτη εκδικάζονται οι εφέσεις, τόσο του ΟΦΗ, όσο των Αστέρα Τρίπολης και Θρασυβούλου.

Οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς της ομοσπονδίας, Ανδρέας Φάκος και Μανώλης Αντωνακάκης, διαφώνησαν με την αθώωση της ΠΑΕ ΟΦΗ από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας και τη Δευτέρα άσκησαν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Οι Κρητικοί κατηγορούνται με αφορμή τις νομίμως υποκλαπείσες συνομιλίες του Ηρακλή Νύκταρη (αφανή ιδιοκτήτη και πρόεδρο τον έχουν χαρακτηρίσει οι εισαγγελείς) με τον Γιώργο Τσακογιάννη, από τις οποίες φαίνεται να γίνεται προσπάθεια χειραγώγησης του αγώνα.

Η τρισέλιδη έφεση που συνέταξαν οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς, βασίζεται στο γεγονός ότι το παιχνίδι έχει κριθεί τελεσίδικα ως χειραγωγημένο από την πειθαρχική επιτροπή της Ένωσης Β’-Γ’ Εθνικής, που με απόφαση του Αυγούστου καταδίκασε την Ηλιούπολη ως ένοχη για δωροδοκία σε μια σειρά από αγώνες του 2011 (μεταξύ των οποίων και τον επίδικο).

Στο σκεπτικό της έφεσης αναφέρεται πως «πρέπει να βρεθεί η ύπαρξη του υπαιτίου για ενεργητική δωροδοκία», συνεπώς είναι προφανές ότι η Ηλιούπολη και ο Γιώργος Τσακογιάννης έχουν καταδικαστεί στο εν λόγω παιχνίδι για παθητική δωροδοκία. Με λίγα λόγια, οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς θεωρούν πως το στήσιμο έγινε, αλλά αν δεν είναι ο Νύκταρης αυτός που συμμετείχε (μιας και δεν έχει σχέση με την ΠΑΕ), τότε ποιος; Αυτό είναι που πρέπει να ερευνηθεί περαιτέρω.

Οι κ.κ. Φάκος και Αντωνακάκης, άσκησαν έφεση και κατά της αθωωτικής απόφασης που έλαβε η πειθαρχική επιτροπή της Football League για την ΠΑΕ Θρασύβουλος, με αφορμή τις συνομιλίες για το παιχνίδι με την Ηλιούπολη. Μαζί με τον Θρασύβουλο, θα εξεταστεί εκ νέου και η εμπλοκή του διαιτητικού τρίο της αναμέτρησης, Δημητρόπουλος, Βερρής και Κουτσουμπού.

Οι παραπάνω εφέσεις θα εκδικαστούν από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ την προσεχή Πέμπτη, μαζί φυσικά με αυτή που κατέθεσε ο Αστέρας Τρίπολης κατά της απόφασης περί υποβιβασμού του.

Πηγή: sport-fm.gr