Με το πρόγραμμα της διοργάνωσης τα έβαλε και πάλι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μετά την ήττα της Σερβίας από τη Σλοβενία, που περιόρισε την ομάδα του στην όγδοη θέση του Ευρωμπάσκετ.

«Κάποια πράγματα δεν τα καταλαβαίνω. Γιατί να μην παίζαμε σήμερα το ματς για το προολυμπιακό τουρνουά;», είπε ο «Ντούντα» και πρόσθεσε: «Και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να δείξουν το καλύτερο δυνατό πρόσωπο, παρότι ήταν απογοητευμένες. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι μπορούσαμε, αλλά πιστεύω πως η Σλοβενία ήταν καλύτερη και κέρδισε δίκαια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες μου για αυτά τα τρία χρόνια. Δούλεψαν πολύ σκληρά, πέρασαν ολόκληρα καλοκαίρια μαζί μας και έδωσαν τα πάντα. Πιστεύω πως σε αυτή τη διοργάνωση η κακή τύχη δεν μας επέτρεψε να διεκδικήσουμε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Από την πλευρά του, ο Μάρκο Κέσελ εμφανίστηκε απογοητευμένος για την όγδοη θέση, αλλά αισιόδοξος για το μέλλον. «Δυστυχώς δεν πετύχαμε το βασικό μας στόχο, που ήταν η πρόκριση στο προολυμπιακό τουρνουά. Προσπαθήσαμε να παίξουμε καλά και να μείνουμε ενωμένοι, αλλά δεν τα καταφέραμε. Λυπάμαι που τελειώσαμε έτσι αυτή τη διοργάνωση, αλλά είμαι βέβαιος πως η ομάδα μας θα συνεχίσει να δουλεύει και να βελτιώνεται, ώστε να έρθουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα».

Πηγή: sport-fm.gr