Σαν να μην έφταναν τα οικονομικά προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου έρχεται και η UEFA να απειλεί με επιβολή ενός προστίμου, το οποίο θα «μεταφραστεί» σε περικοπή ενός σημαντικού ποσού από τις επιδοτήσεις που δίνει σε κάθε χώρα μέλος της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Daily Telegraph», αφορμή για την απόφαση αυτή στέκεται το γεγονός ότι κάποιες χώρες ορίζουν παιχνίδια για τον θεσμό του Κυπέλλου ή του Λιγκ Καπ τις ημέρες που διεξάγονται αγώνες για το Europa League κάτι που απαγορεύεται, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο που έχουν υπογράψει τα μέλη.

Εφόσον συνεχιστεί το φαινόμενο, τα χρήματα αυτά θα κοπούν από το ποσό που δίνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στις χώρες ως επιδότηση για την ανάπτυξη των ακαδημιών των ομάδων που δεν συμμετέχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Για παράδειγμα, στην Αγγλική ομοσπονδία –αναφέρει η Daily Telegraph- δίνει περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα όμως με το έγγραφο που απέστειλε στην «FA» ο Τζιάνι Ινφαντίνο, τα χρήματα θα είναι κατά μειωμένα κατά 10% του συνόλου, δηλαδή, κατά 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Φυσικά στην περίπτωση της Ελλάδας το ποσό που θα φτάσει στην ΕΠΟ είναι σαφώς μικρότερο από αυτό που λαμβάνει η Αγγλική ομοσπονδία.

Εκτός της Αγγλίας και της Ελλάδος, με το πρόστιμο αυτό απειλούνται και οι Γαλλία, Ολλανδία, Ρουμανία.

Πηγή: sport-fm.gr