Την αξία τους από την πρώτη μέρα αποδεικνύουν οι Ζαν Μακούν και Πάμπλο Ορμπάιθ. Οι δύο χαφ δείχνουν ότι έχουν τα χαρακτηριστικά που έλειπαν από τη μεσαία γραμμή και ότι μπορούν να κλείσουν τις… τρύπες στον άξονα. Ο Καμερουνέζος ξεχωρίζει για τη δύναμή του, ενώ ο Ισπανός για την ταχύτητα και την τεχνική του.

Ο Μακούν έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις και όχι μόνο για το συνεχές και ασφυκτικό πρέσινγκ του. Δείχνει καλά στοιχεία και με την μπάλα στα πόδια, ενώ η δύναμή του ξεχωρίζει. Η κοινή γλώσσα (σ.σ. γαλλικά), με τους Μιραλάς και Τζεμπούρ, μάλιστα, του δίνουν την ευκαιρία να «δέσει» πιο γρήγορα μαζί τους και να ενσωματώνεται σιγά-σιγά με το υπόλοιποι ρόστερ.

Από την άλλη πλευρά ο Πάμπλο Ορμπάιθ, παρά τα 32 χρόνια του, έχει σβήσει αμέσως από τις μνήμες των υπολοίπων τον Μοϊσές Ουρτάδο. Είναι πιο γρήγορος, έχει καλό κοντρόλ, καλή πάσα κοντινή και μακρινή, ορθές τοποθετήσεις, ενώ έχει και άριστη αντίληψη του παιχνιδιού. Αυτά είναι τα στοιχεία που βγάζει στις προπονήσεις ο Βάσκος και που έχουν αφήσει άριστες εντυπώσεις.

Συνεχίζουν τα… φαξ

Μπορεί η μεταγραφική περίοδος να τελείωσε, ωστόσο οι ομάδες μπορούν να αποκτήσουν ακόμα παίκτες, αρκεί να είναι ελεύθεροι. Στο στρατόπεδο των «ερυθρόλευκων» έχουν προταθεί Αμανατίδης και Μάντζιος, αλλά επίσης εξετάζονται οι περιπτώσεις των Ολιβιέ Τομέρ και Άλεξ Λόπες. Ο Γάλλος φορ, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί εξίσου και στα άκρα, αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στην Primera Division με τη φανέλα της Έρκουλες, συμπληρώνοντας 18 συμμετοχές.

Επίσης, έχει προταθεί ο Βιθέντε, αλλά στην περίπτωση του Ισπανού αριστερού χαφ τα πράγματα πιέζουν από πλευράς χρόνου, αφού ο ίδιος έχει διαμηνύσει ότι αν δεν του γίνει πρόταση μέχρι σήμερα, θα υπογράψει στην Μπράιτον. Πολλά θα κριθούν για τον Βιθέντε από το τι θα γίνει με τον Άλμπερτ Ριέρα και αν τελικά αυτός μεταγραφεί στη Γαλατασαράι. Αν τελικά μετακομίσει στην Τουρκία, τότε είναι πιθανό ο συμπατριώτης του να είναι ο αντικαταστάτης του.

Πηγή: sport-fm.gr