Η ΑΕΚ θέλει να μείνει στο Ελληνικό. Όπως και ο Ολυμπιακός, αλλά χωρίς συγκάτοικο. Στην μέση βρίσκονται τα «Ολυμπιακά Ακίνητα» με εκπρόσωπο τους να διευκρινίζει το status quo στο gazzetta.gr. Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων των Ολυμπιακών ακινήτων κατά της ΑΕΚ πήρε αναβολή και η υπόθεση θα εξεταστεί εκ νέου μαζί με τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Ένωση κατά των Ολυμπιακών Ακινήτων στις 22 Σεπτεμβρίου.

Η ημερομηνία αυτή είναι πολύ μακρινή για τις δυο ομάδες (κυρίως για τον Ολυμπιακό), αλλά και τα «Ολυμπιακά Ακίνητα». Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ζητήσει από την εταιρεία που διαχειρίζεται το κλειστό του Ελληνικού να της παραχωρηθεί το γήπεδο από τις 26 Ιουλίου ώστε να κάνουν τις βελτιωτικές εργασίες και να το προσαρμόσουν όπως εκείνοι θέλουν. Το gazzetta.gr επικοινώνησε με εκπρόσωπο των «Ολυμπιακών Ακινήτων», ο οποίος έριξε λίγο φως στην υπόθεση.

Η ΑΕΚ κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον των «Ολυμπιακών Ακινήτων» και εν τέλει κατάφερε να πάρει αναβολή η υπόθεση επικαλούμενη διαφυγόντα κέρδη. Σύμφωνα με το επιχείρημα της Ένωσης, θα μπορούσε μέσα από εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει η ΑΕΚ στο Ελληνικό να καλύψει το χρέος των 180.000 ευρώ που προέκυψε από την περυσινή χρήση του γηπέδου.

Κάτι τέτοιο ωστόσο, έχει ελάχιστες πιθανότητες να συμβεί, καθώς η ΑΕΚ δεν είχε ενημερώσει μέχρι χθες με επίσημο έγγραφο για τη διεξαγωγή οποιασδήποτε εκδήλωσης. Βάσει της σύμβασης που έχει υπογράψει με τα «Ολυμπιακά Ακίνητα» μπορεί, αφού ενημερώσει βεβαίως εγγράφως και λάβει τη σχετική άδεια, να πραγματοποιήσει εκδήλωση που θα της αποφέρει κέρδη. Η διαδικασία να λάβει άδεια για την οποιαδήποτε εκδήλωση (όπως συμβαίνει σε όλες τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις) είναι χρονοβόρα και απαιτεί γραφειοκρατία.

Ο εκπρόσωπος των «Ολυμπιακών Ακινήτων» δεν ήταν σε θέση να ξεκαθαρίσει αν υπάρχει έστω αίτημα προς εξέλιξη από την ΑΕΚ. Το θέμα όμως είναι ότι νομικά το θέμα θα διευθετηθεί μετά τις 22 Σεπτεμβρίου και αυτό δεν ευνοεί καμία πλευρά. Για αυτό το λόγο τα «Ολυμπιακά Ακίνητα» προτίθενται να καταθέσουν αγωγή εναντίον της ΑΕΚ για να θεμελιώσουν τα νομικά τους δικαιώματα.

Η δικαιοσύνη έχει τον πρώτο λόγο αυτή τη στιγμή, αλλά ο Ολυμπιακός επείγεται για να ξεκινήσει τα βελτιωτικά έργα (μεταφορά του ιδιόκτητου παρκέ του από το ΣΕΦ, καλλωπισμός των αποδυτηρίων και των εξωτερικών χώρων) με κύριο μέλημα την αύξηση της χωρητικότητας στα επίπεδα της εποχής των Ολυμπιακών αγώνων.

Επί του προκειμένου, ως πιθανότερη λύση (με δεδομένο ότι οι Πειραιώτες δεν θέλουν την συγκατοίκηση με την ΑΕΚ) φαίνεται πως θα είναι η επίλυση του ζητήματος νωρίτερα από τις 22/9 σε διμερείς συζητήσεις μεταξύ των δυο ΚΑΕ.

Πηγή: gazzetta.gr