Μεγάλη, ιστορική, μάγκικη και… Πειραιώτικη νίκη με 3-2 πέτυχε ο Ολυμπιακός μέσα στο Emirates του Λονδίνου κόντρα στην Άρσεναλ, μπαίνοντας δυναμικά στη διεκδίκηση της πρόκρισης στη φάση των 16 του Champions League.

Μετά από ένα πρώτο ημίωρο στο μεγαλύτερο μέρος του οποίου η Άρσεναλ είχε κλείσει τον Ολυμπιακό στα καρέ του, χωρίς πάντως τη μεγάλη φάση, οι Πειραιώτες… πήραν τα πάνω τους και στο 33′, μετά από μία χαμένη ευκαιρία του Ιντέγε, που κατέληξε σε κόρνερ, ο Φορτούνης το εκτέλεσε έξυπνα έξω από την περιοχή, βρίσκοντας τον Πάρντο, ο οποίος έκανε το σουτ, που κόντραρε στα σώματα και κατέληξε στα δίχτυα του Οσπίνα για το 1-0.

Η αντίδραση των Λονδρέζων ήταν άμεση, καθώς μόλις δύο λεπτά αργότερα ο Γουόλκοτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρομπέρτο, μετά από ασίστ του Σάντσες, όμως οι «ερυθρόλευκοι» φρόντισαν να πάρουν αμέσως και πάλι το προβάδισμα στο 40′, με απίστευτη εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη που ο Οσπίνα απέκρουσε μέσα από τα δίχτυα του, και χρεώθηκε με αυτογκόλ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Άρσεναλ πίεσε, και τελικά στο 66′ ισοφάρισε σε 2-2, αυτή τη φορά με σκόρερ τον Σάντσες. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός έκανε και πάλι το… θαύμα του, αφού στην αμέσως επόμενη φάση ο Πάρντο έστρωσε στον Φινμπόγκασον, που μπήκε ως αλλαγή στο ημίχρονο αντί του Ιντέγε, και ο Ισλανδός άσος δεν αστόχησε, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στην ελληνική ομάδα.

Ο Ρομπέρτο κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό στο 77′, απομακρύνοντας με δυσκολία την μπάλα μετά από εκτέλεση φάουλ του Οζίλ, ενώ μέχρι το τέλος του παιχνιδιού η πίεση της Άρσεναλ δεν απέδωσε καρπούς, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να φύγει με μία μεγάλη νίκη από το Λονδίνο.

Έτσι, ο Ολυμπιακός βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση του ομίλου του με τρεις βαθμούς, πίσω μόνο από την Μπάγερν, η οποία διέλυσε με 5-0 στο Μόναχο την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που έχει επίσης τρεις βαθμούς, ενώ η Άρσεναλ μετά από δύο αγωνιστικές δεν έχει κανέναν βαθμό.