Μεγάλο πλήγμα για το χώρο του μπάσκετ χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, την αποχώρηση των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου από την ΚΑΕ Ολυμπιακός.

«Θα αναλάβω πρωτοβουλία για να παραμείνουν», δήλωσε, αλλά δεν θέλησε να σχολιάσει τις αιχμές των ιδιοκτητών της ΚΑΕ λέγοντας πως «…Η συζήτηση για τη διαιτησία αδικεί την προσφορά τους». «Δεν έχει αποδειχτεί κάτι για Μπουρούση. Αν συμβεί, θα υποστεί τις συνέπειες», πρόσθεσε.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FΜ για:

Την αποχώρηση των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου:
«Αποτελεί βαρύτατο πλήγμα για το ελληνικό μπάσκετ η αποχώρησή τους από το χώρο του μπάσκετ. Ελπίζω να υπάρξουν δεύτερες σκέψεις και οπωσδήποτε θα είμαι κι εγώ μέσα σε αυτή τη διαδικασία. Εγώ θέλω να παραμείνουν αυτά τα παιδιά στο χώρο. Προσωπικά θα είμαι μέρος των πρωτοβουλιών για να μη φύγουν».

Τις αιχμές τους για τις αρχές του μπάσκετ:
«Θα μου επιτρέψετε να μη συμφωνήσω με την ανακοίνωση. Υπάρχουν άλλοι λόγοι. Καταλαβαίνω την πικρία, αλλά δεν θα ήθελα να το σχολιάσω. Δεν θα ήθελα να πάμε τη συζήτηση στη διαιτησία, γιατί νομίζω πως αδικεί την παρουσία και την προσφορά τους. Η οικονομική κρίση που μαστίζει τα σπορ σε όλη την Ευρώπη και η άρνηση των παικτών να προσαρμοστούν στα νέα οικονομικά δεδομένα δημιουργεί πρόβλημα σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν ματώσει. Θα πρέπει ο καθένας να κάνει παραχωρήσεις κι όχι να στεκόμαστε στείρα πίσω από την υπογραφή ενός συμβολαίου».

Τη συνάντηση που είχαν στη διάρκεια των τελικών:

«Τα παράπονα που αναφέρουν στην ανακοίνωση δεν ήταν ο λόγος της επίσκεψης. Κατά τακτά χρονικά διαστήματα συναντιόμασταν και ανταλλάσαμε απόψεις. Δεν μου είχαν αποκαλύψει την πρόθεσή τους να αποχωρήσουν».

Τις σκέψεις αποχώρησης της οικογένειας Γιαννακόπουλου από την ΚΑΕ:
«Το διαβάζω, αλλά δεν έχω καμία ενημέρωση. Κι αυτό θα αποτελούσε βαρύτατο πλήγμα. Δεν ξέρω αν αυτό το θέμα καθοδηγείται από τους αδερφούς Γιαννακόπουλους ή τον υιό Γιαννακόπουλο».

Την απουσία ελέγχων ντόπινγκ στο μπάσκετ:
«Ο αρμόδιος για ελέγχους ντόπινγκ είναι το ΕΣΚΑΝ. Το ΕΣΚΑΝ δεν χρηματοδοτήθηκε από την Πολιτεία για τα έξοδά του, γιατί δεν υπέγραψε την απόφαση το γενικό λογιστήριο του κράτους. Δεν υπεγράφη ο προϋπολογισμός και δεν δόθηκαν τα χρήματα. Το ΕΣΚΑΝ διατάσσει τους ελέγχους, αυτή η αρμοδιότητα έχει αφαιρεθεί από τις ομοσπονδίες».

Την υπόθεση Μπουρούση:

«Συνεννοηθήκαμε με τον Γιάννη και πέρασε από έλεγχο ντόπινγκ. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Αν αποδειχτεί κάτι τέτοιο, θα υποστεί τις συνέπειες που προβλέπονται».

Πηγή: sport-fm.gr