«Υπάρχει ένας άξονας συνεργασίας που θα οδηγήσει σε καλά αποτελέσματα» τόνισε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, από τον οποίο ενημερώθηκε για την γενική συνέλευση της ΕΠΟ, που αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας της ομοσπονδίας.

Ο κ. Μπιτσαξής, που εξέφρασε την αισιοδοξία του για την «επόμενη ημέρα» του ελληνικού ποδοσφαίρου, επισήμανε: «Είδαμε σε βάθος όλα τα θέματα, προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης, και διερευνήσαμε αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να μπουν τα πρωταθλήματα σε νέα βάση».

Η κυβέρνηση, όπως υπογράμμισε ο κ. Μπιτσαξής, έχει θέσει μια ατζέντα με κυριότερα θέματα την εξάλειψη της βίας, την φερεγγυότητα των πρωταθλημάτων, το τέλος των χαριστικών ρυθμίσεων και το σύστημα αδειοδότησης του παρελθόντος. Όσον αφορά στο σύστημα αδειοδότησης, είπε χαρακτηριστικά ότι «όπως κάθε τι το νέο, έχει τις ασθένειες της παιδικής ηλικίας». Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, τονίζοντας ότι θα ασκήσει άμεσα τα καθήκοντά της, προκειμένου να αποφανθεί για τα πιστοποιητικά συμμετοχής. Τέλος, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα επεισόδια στον χθεσινό τελικό του μπάσκετ, τόνισε ότι «τα πλέι οφ, όπως γίνονται στο ΣΕΦ και στο ΟΑΚΑ, είναι μέρος της βίας στα γήπεδα. Πρέπει να υπάρξουν ρυθμίσεις ειδικής διαχείρισης».

Ο κ. Πιλάβιος, από την πλευρά του, τόνισε μεταξύ άλλων ότι θα έχει μέσα στην εβδομάδα και νέα συνεργασία με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, καθώς και με όλους τους φορείς του ποδοσφαίρου, κόμματα και εκπροσώπους της FIFA και της UEFA. Αναφερόμενος δε στην σημερινή επίσκεψή του στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Κανελλόπουλο, για τις πλαστές φορολογικές ενημερότητες, τόνισε ότι τον ενημέρωσε γι΄ αυτά τα θέματα, καθώς και για τις απειλές που δέχεται. Μετά από ερώτηση που του υποβλήθηκε σχετικά με την προσφυγή του ΟΦΗ στα πολιτικά δικαστήρια, δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.