Οι φήμες που ήθελαν τον Σοφοκλη Πιλάβιο να δέχεται απειλές κατά της ζωής του, επιβεβαιώνονται από την ανακοίνωση που ο ίδιος εξέδωσε. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, φαίνεται πως έχει γίνει στόχος κακοποιών που συνδέονται με κυκλώματα της νύχτας από το Ηράκλειο Κρήτης.

Ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο οποίος τη στιγμή αυτή βρίσκεται στην Ελβετία, ζητά και επισήμως πλέον, την συνδρομή της Πολιτείας προκειμένου να προστατευτεί η ζωή του, καθώς αύριο επιστρέφει στην Αθήνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Η Ελλάδα είναι ευνομούμενο κράτος, με θεσμούς και νόμους. Ο νόμος της βίας και των απειλών κατά της ζωής πολιτών της, ανεξαρτήτως θέσης και ιδιότητας, δεν μπορεί να υπερισχύσει της νομιμότητας. Οι αρμόδιες αρχές και η συντεταγμένη πολιτεία οφείλουν να προστατεύσουν όσους γίνονται στόχος ανθρώπων, που ως μοναδικό τους σκοπό έχουν να μετατρέψουν σε ζούγκλα την κοινωνία μας και το ποδόσφαιρο το οποίο υπηρετώ, με εκφοβισμούς, εκβιασμούς και οργάνωση εγκληματικών ενεργειών.

Εξακολουθώ να αντλώ δύναμη από το υγιές κομμάτι της κοινωνίας μας, που αντιστέκεται σε αυτές τις πρακτικές και αποτελεί τη συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών μας, και μαζί με τους συνεργάτες μου θα συνεχίσουμε απτόητοι την προσπάθειά μας για την πλήρη εξυγίανση του ποδοσφαίρου».