Τη δεύτερη νίκη της επί της Αυστρίας, στην πόλη Στάγερ, σημείωσε η εθνική βόλεϊ με 3-1 σετ, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον. Ήταν το ιδανικό ξεκίνημα στο ευρωπαϊκό λιγκ για τα νέο αίμα του ελληνικού βόλεϊ.

Τα πολλά λάθη στο σερβίς και την επίθεση έδωσαν το πρώτο σετ στους Αυστριακούς. Στο δεύτερο ανέβηκε ο Ρουμελιώτης και σε συνδυασμό με την καλή απόδοση των Μαντέκα, Πελεκούδα η Εθνική ισορρόπησε και έφθασε στην ισοφάριση. Φοβερός ο αρχηγός Νίκος Ρουμελιώτης στο τρίτο καθοριστικό σετ πέτυχε αποφασιστικής σημασίας πόντους.

Στο τέταρτο σετ η Εθνική μπήκε πολύ δυνατά, θέλοντας να καθαρίσει τη νίκη εξ αρχής. Το πέτυχε χάρη στην εξαιρετική βελτίωση που είχε στο μπλοκ. Όμως αν και προηγήθηκε 6-12, οι Αυστριακοί ισοφάρισαν και με τη βοήθεια του κοινού τους πάλεψαν πόντο.

Η Εθνική έδειξε τις κρίσιμες στιγμές χαρακτήρα και κατάφερε δύο φορές να γυρίσει το ματς από 21-19, σε 21-21 και από 23-21 σε 23-23. Η εξέλιξη ήταν συγκλονιστική, στο τέλος πάντως η ελληνική ομάδα πανηγύρισε. Σνάιντερ και Ζάας ήταν ό,τι καλύτερο από την πλευρά των αντιπάλων.

Αμέσως μετά τη δεύτερη νίκη επί της Αυστρίας ο ομοσπονδιακός προπονητής Αλέκος Λεώνης δήλωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος, που πετύχαμε δεύτερη συνεχόμενη νίκη επί της Αυστρίας, παρ’ όλα τα προβλήματα και τις απουσίες που είχαμε. Μοναδική παρένθεση το τέταρτο σετ, όπου ενώ είχαμε εγκλωβίσει τον αντίπαλο με δικά μας λάθη τον ξαναβάλαμε στο παιχνίδι.

Η συνέχεια, με την επάνοδο των άλλων παικτών της Εθνικής, θα είναι καλύτερη, γιατί πιστεύω ότι θα μειώσουμε τα λάθη. Συγχαρητήρια αξίζουν στους ακραίους Σαρικεϊσογλου, Μαντέκα, στους οποίους δε δωρίσαμε τίποτα. Παίζουν με την αξία τους και δίνουν αυτό που μπορούν».