Μετά τον Φλόιντ Λάντις και ο Τάιλερ Χάμιλτον -«χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας το 2004- κατηγορεί δημόσια τον μύθο της ποδηλασίας, Λανς Άρμστρονγκ, για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του μάλιστα, αποκάλυψε πως είδε τον εφτά φορές νικητή του Γύρου της Γαλλίας να κάνει ενέσεις ερυθροποιητίνης!

«Ο Άρμστρονγκ έπαιρνε ό,τι ουσίες παίρναμε όλοι… τουλάχιστον η πλειοψηφία των ποδηλατών. Υπήρχε ερυθροποιητίνη, αυξητική ορμόνη, τεστοστερόνη. Είδα ουσίες στο ψυγείο του και τον ίδιο να κάνει χρήση ερυθροποιητίνης», είπε ο Χάμιλτον, ο οποίος παλιότερα είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο, στην εκπομπή «60 λεπτά» του δικτύου CBS.

Η απάντηση του Άρμστρονγκ ήρθε μέσω twitter.

«Είκοσι και πλέον χρόνια καριέρας. 500 έλεγχοι σε ολόκληρο τον κόσμο κατά τη διάρκεια αγώνων ή όχι. Κανένα θετικό δείγμα. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο», έγραψε ο Άρμστρονγκ, για τον οποίο όμως τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά.

Ο άνθρωπος που νίκησε τον καρκίνο και επέστρεψε στους αγώνες ποδηλασίας, βρίσκεται πλέον υπό το μικροσκόπιο ομοσπονδιακής έρευνας που εξετάζει κατά πόσο ο ίδιος και άλλοι ποδηλάτες της ομάδας του ακολουθούσαν με θρησκευτική ευλάβεια συγκεκριμένο πρόγραμμα φαρμακοδιέγερσης.

Ο Χάμιλτον ήταν ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004, αλλά βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών. Δεν τιμωρήθηκε όμως, αφού από ένα τεχνικό λάθος δεν ήταν δυνατή η εξέταση του β’ δείγματος.

Μερικούς μήνες αργότερα υπέπεσε στο ίδιο λάθος, χωρίς να είναι όμως τόσο τυχερός όσο την πρώτη φορά, με αποτέλεσμα να εκτίσει ποινή διετούς αποκλεισμού.

Πηγή: sport-fm.gr