Τη νίκη που θα της εξασφαλίσει ουσιαστικά την πρώτη θέση στα πλέι οφ θέλει σήμερα (19:30, Novasports1/NovaΣΠΟΡ FM 94.6) η ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ. Με ρόμβο και πρώτο στόχο το «μηδέν» στην άμυνα παρατάσσει την «Ένωση» ο Μανόλο Χιμένεθ.

Η νίκη στην Τούμπα είναι το ιδανικό, αλλά η διατήρηση στην πρώτη θέση το επιθυμητό, αν σκεφτεί κανείς ότι έχει τον Παναθηναϊκό στην έδρα της. Η απόσταση των δύο βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και των τεσσάρων από τον Παναθηναϊκό δίνει στους «κιτρινόμαυρους» τον πρώτο λόγο για την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο τρόπος είναι γνωστός, με συμπαγή άμυνα και επίθεση από αέρος, η «Ένωση» θα επιδιώξει να καθαρίσει από σήμερα την πρωτιά, αφού με διαφορά 5 βαθμών, θα πρέπει να αυτοκτονήσει για να μην τα καταφέρει.

Ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των τραυματιών Καφέ, Λυμπερόπουλου, Γιάχιτς και Γκέντσογλου, δεν φέρεται διατεθειμένος να αλλάξει τα αγωνιστικά του πλάνα, αλλά ούτε και τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν τη βασική του ενδεκάδα. Στο 4-4-2 που προτίθεται να παρατάξει, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Σάχα, έχοντας ως αμυντική τετράδα μπροστά του, τους Καράμπελα, Μανωλά, Δέλλα και Γεωργέα. Μπροστά τους θα διατηρηθεί ο φορμαρισμένος Ντιόπ, μαζί με τους Μάκο και Μίτσελ. Το ρόλο του οργανωτή θα έχει είτε ο Λεονάρντο είτε ο Γκερέιρο, ενώ περιφερειακά από τον μοναδικό προωθημένο Μπαχά, θα κινείται ο Σκόκο.

Μετά τα πλέι οφ αποφασίζουν οι «παλιοσειρές»

Τα μελλοντικά τους σχέδια στον Μανόλο Χιμένεθ και τη διοίκηση της ΑΕΚ αναμένεται να αποκαλύψουν μετά το τέλος των πλέι οφ, οι Τραϊανός Δέλλας, Νίκος Λυμπερόπουλος και Νίκος Γεωργέας. Σημαντικό, αλλά όχι τον πρωτεύοντα, ρόλο στην απόφαση και των τριών αναμένεται να παίξει η παραμονή ή όχι του Ισπανού τεχνικού, αλλά και η συμμετοχή ή μη στα προκριματικά του Champions League. Τη φετινή χρονιά απέδειξαν και οι τρεις πως μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί σε κορυφαίο επίπεδο, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στην ΑΕΚ.

Από την πλευρά της διοίκησης έχουν ήδη γίνει κάποιες διερευνητικές επαφές και παρά το γεγονός ότι τα πρώτα στοιχεία είναι θετικά, οριστικές εξελίξεις θα υπάρξουν μετά το τέλος των πλέι οφ. Πέρα από την επιθυμία για συνέχιση της συνεργασίας, ρόλο θα παίξουν και οι προσφορές που θα καταθέσει η διοίκηση, μια και βάσει του πλάνου λιτότητας που θα εφαρμοστεί στην ΑΕΚ -και της προσπάθειας που θα γίνει για περικοπές- τα χρήματα που θα προταθούν στους τρεις παίκτες θα είναι λιγότερα από αυτά που λαμβάνουν με τις υπάρχουσες συμφωνίες.

*Στο δικαστήριο θα παραστεί σήμερα ο Σταύρος Αδαμίδης, ως μάρτυρας υπέρ της ΑΕΚ στη δίκη για την υπόθεση του Μάκη Ψωμιάδη. Στην ίδια δίκη αναμένεται να δώσει το «παρών» και το Ντέμης Νικολαΐδης.

Πηγή: sport-fm.gr