Στην επιφάνεια βγαίνουν, μέσω της δίκης για τα 47 ύποπτα ματς που γίνεται στο Μπόχουμ, όλο και περισσότερα στοιχεία για την συμμετοχή τεσσάρων παικτών της εθνικής ομάδας της Μάλτας, σε κύκλωμα που έστηνε παιχνίδια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μαρτυρίες οι εν λόγω ποδοσφαιριστές συμμετείχαν στην διαμόρφωση του τελικού 4-0 σε βάρος της ομάδας τους στο ματς με τη Νορβηγία το καλοκαίρι του 2007.

Στον συγκεκριμένο όμιλο των προκριματικών του Εuro 2008 συμμετείχε και η Εθνική Ελλάδος και όπως αναφέρει σημερινό (Παρασκευή 13/05) δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της «The Malta Independent», το ματς Νορβηγία-Μάλτα, διεξήχθη 2 Ιουνίου 2007, χαρακτηρίστηκε από τους μάρτυρες που κατέθεσαν ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο από τα 47 ύποπτα παιχνίδια που εξετάζονται.

Στην συγκεκριμένη υπόθεση εμπλέκεται και το όνομα του Κροάτη, Άντε Σάπινα, γνωστού για την… δράση του σε τέτοια κυκλώματα, ο οποίος ήδη έχει φυλακιστεί αλλά και τεσσάρων ποδοσφαιριστών της εθνικής ομάδας της Μάλτας.

Οι πιο πρόσφατες μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο συνεργάτης του Σάπινα, Μάριο Τσβρτακ, είχε συνάντηση στο ξενοδοχείο πριν το ματς αυτό με τους παίκτες από τους οποίους ζήτησε να βοηθήσουν στην διαμόρφωση του αποτελέσματος με αντάλλαγμα φυσικά χρήματα, κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος.

Ο Τσβρτακ, με περίσσιο θράσος, δήλωσε ότι έμεινε ικανοποιημένος από την συμπεριφορά των τεσσάρων παικτών καθώς το ματς έληξε 4-0 υπέρ της Νορβηγίας, ωστόσο θα προτιμούσε: «να είναι το σκορ 5-0 ή και μεγαλύτερο».

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Μάλτας με ανακοίνωσή της το βράδυ της Πέμπτης ενημέρωσε ότι έχουν ήδη κινηθεί όλες οι διαδικασίες ώστε να ερευνηθεί η υπόθεση και το θέμα αναμένεται να έχει συνέχεια.

Πηγή: sport-fm.gr