Κορυφαίος παίκτης της φετινής Ευρωλίγκας, για πρώτη φορά στην καριέρα του, αναδείχθηκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης, στο γκαλά βραβεύσεων που γίνεται στη Βαρκελώνη. Το όνομα του αρχηγού του Παναθηναϊκού αλλά και του Μάικ Μπατίστ βρίσκονται στην κορυφαία πεντάδα της σεζόν, μαζί με τους Ναβάρο (Μπαρτσελόνα), Σχορτσανίτη (Μακάμπι), Σαν Εμετέριο (Κάχα Λαμποράλ).

Το πράσινο χρώμα ήταν αυτό που κυριάρχησε στο γκαλά που έγινε στο Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Βαρκελώνης, μία μέρα πριν τον μεγάλο τελικό του Final-Four της Ευρωλίγκας, όπου Παναθηναϊκός και Μακάμπι Τελ Αβίβ θα διεκδικήσουν το έκτο τους τρόπαιο. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης καταχειροκροτούμενος πήρε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της σεζόν στην διοργάνωση και έγινε ο δεύτερος Έλληνας παίκτης που κατακτά το συγκεκριμένο βραβείο μετά τον Θοδωρή Παπαλουκά το 2007.

Ο αρχηγός των «πράσινων» όμως δεν έμεινε εκεί…. Σάρωσε τα βραβεία καθώς πήρε για μία ακόμα χρονιά και αυτό του καλύτερου αμυντικού, ενώ συμπεριλήφθηκε και στην κορυφαία πεντάδα της σεζόν. Σε αυτήν υπήρχε και το όνομα του Μάικ Μπατίστ αλλά του Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι την βράβευση έκανε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης.

Στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα συμπεριλήφθηκε μεταξύ άλλων το όνομα του Βασίλη Σπανούλη του Ολυμπιακού, που ήταν και ο μοναδικός παίκτης των «ερυθρόλευκων».

Κορυφαία πεντάδα της Ευρωλίγκας:

Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός), Χουάν Κάρλος Ναβάρο (Μπαρτσελόνα), Φερνάντο Σαν Εμετέριο (Κάχα Λαμποράλ), Σοφοκλής Σχορτσανίτης (Μακάμπι) και Μάικ Μπατίστ (Παναθηναϊκός).

Δεύτερη καλύτερη πεντάδα της Ευρωλίγκας:

Τζέρεμι Πάργκο (Μακάμπι), Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός), Σέρτζιο Γιουλ (Ρεάλ), Κριστόφ Λαβρίνοβιτς (Σιένα) και Ντούσκο Σαβάνοβιτς (Βαλένθια). Ο Σπανούλης δεν έδωσε το «παρών».

Επίσης ο Ιγκόρ Ρακόσεβιτς της Εφές Πίλσεν παρέλαβε το βραβείο του πρώτου σκόρερ της σεζόν, ενώ ο Νίκολα Μίροτιτς της Ρεάλ Μαδρίτης πήρε αυτό του ανερχόμενου αστεριού της χρονιάς.

Πηγή: sport-fm.gr