Καλύτερος αμυντικός της Ευρωλίγκας, για έκτη φορά τα επτά τελευταία χρόνια, αναδείχθηκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης του Παναθηναϊκού, ύστερα από ψηφοφορία των προπονητών της διοργάνωσης.

Η βράβευση του αρχηγού των «πρασίνων» είναι προγραμματισμένη για τις 7 Μαΐου στην Βαρκελώνη, όπου θα ανακοινωθεί και ο φετινός MVP του θεσμού, με τον 31 ετών γκαρντ να είναι υποψήφιος και στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης συγκέντρωσε τις διπλάσιες ψήφους των προπονητών, από κάθε άλλο συνυποψήφιό του. Από τότε που πρωτοεμφανίστηκε στην διοργάνωση, ο 31χρονος γκαρντ κατέκτησε τη συγκριμένη διάκριση, εκτός από την περσινή χρονιά. Τον αρχηγό του Παναθηναϊκού ακολούθησαν στη ψηφοφορία οι: Σον Στόουνρουκ (Σιένα), Ντορόν Πέρκινς, Τσακ Έιντσον (Μακάμπι Τελ Αβίβ), αλλά και των Ρίκι Ρούμπιο, Φραν Βάσκεθ (Μπαρτσελόνα) και Τζέιμς Γκιστ, της Παρτιζάν Βελιγραδίου

Εγκωμιαστικά είναι τα σχόλια της επίσημης ιστοσελίδας της Ευρωλίγκας για τον «Μήτσο», καθώς εξηγεί το λόγο για τον οποίο κατέκτησε αυτό το βραβείο, παρά το γεγονός ότι κατετάγη 10ος στα κλεψίματα (1,6 μ.ο.) και δεύτερος στα ριμπάουντ (3,8 μ.ο.): «Η πιεστική άμυνα που παίζει, η μοναδική ικανότητα να μαρκάρει σε διάφορες θέσεις και η αρχηγική του ικανότητα σε όλη την άμυνα της ομάδας του, καθιστούν τον Δημήτρη Διαμαντίδη μία σταθερή απειλή για οποιονδήποτε αντίπαλο», αναφέρει αρχικά και συμπληρώνει: «Χρησιμοποιώντας τα τεράστια χέρια του, την ταχύτητα και το μπασκετικό IQ του έχει τελειοποιήσει την άμυνα που παίζει, μετατρέποντας τη, σε εύκολα καλάθια στο “transition”. Ωστόσο, οι επαναλαμβανόμενες επιτυχίες του, ως ο καλύτερος αμυντικός παίκτης της Ευρωλίγκας κάθε χρόνο, ωθεί τους προπονητές της διοργάνωσης να τον χαρακτηρίσουν ως ένα από τους κορυφαίους αμυντικούς παίκτες στην ιστορία της».

Εκτενή αναφορά γίνεται και στην παρουσία που είχε ο αρχηγός των «πρασίνων», σε όλες τις φάσεις της φετινής διοργάνωσης. Ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο έχοντας κατά μέσο όρο 2,1 κλεψίματα, ενώ θεωρείται ως ο πρωτεργάτης της άμυνας του Παναθηναϊκού στο TOP 16, που ήταν η καλύτερη της συγκεκριμένης φάσης με μόλις 65,8 πόντους παθητικό. Μετά το τέλος των play off, το «τριφύλλι» είχε την τρίτη καλύτερη άμυνα στη φετινή διοργάνωση, με τον Διαμαντίδη να μετρά κατά μέσο όρο 12,6 πόντους, να μοιράζει 5,7 ασίστ και να έχει σημειώσει συνολικά 35 τρίποντα. Μάλιστα, οι 113 ασίστ που μοίρασε συγκαταλέγονται μέσα τις 10 καλύτερες ατομικές επιδόσεις, στην ιστορία της Ευρωλίγκας.

Πηγή: sportfm.gr