Ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ θα βρεθεί την επόμενη Πέμπτη 31 Μαρτίου η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, προκειμένου να απολογηθεί για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί της ομάδας στη ρεβάνς του κυπέλλου με την ΑΕΚ στην Τούμπα. Φωνάζει ο ΠΑΟΚ, διότι είχε ζητήσει να απολογηθεί την προσεχή Πέμπτη 24/3 αλλά το αίτημα του απορρίφθηκε και κινδυνεύει να «κρατήσει» τιμωρία και για τα πλέι οφ.

Ο ΠΑΟΚ κλήθηκε σε απολογία για τις 31/3, κατηγορούμενος για «εκτεταμένα επεισόδια». Τα γεγονότα χαρακτηρίζονται έτσι από το πειθαρχικό όργανο, διότι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, δεν είχε ασκήσει μέχρι το βράδυ της Δευτέρας πειθαρχική δίωξη για ευρείας κλίμακας επεισόδια. Χαρακτηρισμός που δικαιολογείται απολύτως βάσει των όσων έγιναν στο επίδικο ματς.

Ωστόσο, το γεγονός ότι η υπόθεση δεν θα εκδικαστεί την προσεχή Πέμπτη (όπως είχε ζητήσει ο ΠΑΟΚ) αλλά την επόμενη, πιθανόν να αναγκάσει τον «δικέφαλο του Βορρά» να δώσει αγώνες χωρίς τον κόσμο του ακόμη και στα πλέι οφ. Το εν λόγω πειθαρχικό όργανο, άλλωστε, συνηθίζει να καθυστερεί χαρακτηριστικά την εκδίκαση των υποθέσεων, με κάποιες, βέβαια, εξαιρέσεις, όπως η υπόθεση του Μιραλάς (άνοιξαν άρον-άρον τα γραφεία της ΕΠΟ Σάββατο πρωί) ή της ΑΕΚ (δίκασαν Δευτέρα και όχι Πέμπτη για πρώτη φορά).

Πάντως, έχει παρατηρηθεί και το αντίθετο: να ζητεί ομάδα (π.χ. Ολυμπιακός-Μαρινάκης) εκδίκαση για αρκετές ημέρες αργότερα και να παίρνει όση αναβολή επιθυμεί (με δικαιολογίες του τύπου… «μεσολαβεί Καθαρά Δευτέρα και θέλουμε να δούμε τα εγγόνια μας»). Ίσως στην περίπτωση του ΠΑΟΚ, η πειθαρχική επιτροπή να σκέφτηκε… «πρωτάθλημα δεν έχει, παραμονή εθνικής εορτής είναι, που να τρέχουμε τώρα;»…

*Η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας κάλεσε σε απολογία για την Πέμπτη 31/3, τις ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Ατρόμητος (με τους Μένταν, Κακαριά), Ηρακλής, Λάρισα, Καβάλα και Ολυμπιακός.

Πηγή: sportfm.gr