Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση απέναντι στην Κροατία, επικρατώντας με το επιβλητικό 31-7 στη δεύτερη αγωνιστική του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου, αφήνοντας οριστικά πίσω την ήττα από την Ουγγαρία στο πρώτο παιχνίδι της διοργάνωσης.
Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανής από τα πρώτα λεπτά, με την ελληνική ομάδα να υπερτερεί σε όλους τους τομείς. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο πέτυχε 16 γκολ στις 19 επιθέσεις της.
Το επόμενο ματς για την Ελλάδα είναι προγραμματισμένο τα ξημερώματα της Τρίτης 15 Ιουλίου (05:35, ΕΡΤ1), όταν θα αντιμετωπίσει την Ιαπωνία. Αν καταφέρει να σημειώσει μία ακόμη νίκη, θα εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση στον τρίτο όμιλο της διοργάνωσης.
Η ελληνική ομάδα δεν σταμάτησε να «πυροβολεί» καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ενώ παράλληλα παρουσίασε πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Ο Χάρης Παυλίδης συμπεριέλαβε στη 13άδα την Ειρήνη Νίνου αντί της Χριστίνας Σιούτη και επέλεξε την Αλεξία Τζούρκα να υπερασπιστεί την εστία. Η διαφορά ποιότητας αποτυπώθηκε ξεκάθαρα και μέσα στην πισίνα, καθώς το πρώτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 9-1, με την Ελλάδα να έχει 9/12 σουτ, ενώ η Κροατία είχε μόλις 1/6. Με παρόμοιο τρόπο εξελίχθηκε και η συνέχεια του αγώνα.
Η Διονυσία Κουρέτα σημείωσε το πρώτο της τέρμα σε παγκόσμιο πρωτάθλημα γράφοντας το 10-1, ενώ λίγο αργότερα η Βασιλική Πλευρίτου έκανε το 11-1, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο τη διαφορά. Στη συνέχεια, ο ομοσπονδιακός τεχνικός εκμεταλλεύτηκε την άνεση στο σκορ για να κάνει τις δοκιμές του και να προετοιμάσει την ομάδα ενόψει των επόμενων αναμετρήσεων.
Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με την Ελλάδα να έχει εξαιρετικά ποσοστά (16/19 σουτ συνολικά και 4/5 στον παίκτη παραπάνω), ενώ για «κερασάκι στην τούρτα» η Σοφία Τορνάρου πέτυχε το πρώτο της γκολ σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.
Οκτάλεπτα: 1-9, 4-7, 1-7, 1-8
Κροατία (Μία Σίμουνιτς): Μέντβεσεκ, Στιπάνοφ, Ντέσνιτσα, Μπούτιτς 1, Σκέλιν 1, Μέντιτς, Γκλας, Σρόι 3, Ρόζιτς 1, Γιάνκοβιτς 1, Τζάζβιν, Πέριτς, Τροϊάν.
ΕΛΛΑΔΑ (Χάρης Παυλίδης): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Τριχά 5, Σάντα 5, Γιαννοπούλου 3, Ξενάκη 3, Νίνου 3, Πάτρα 1, Βασιλική Πλευρίτου 4, Τορνάρου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Κουρέτα 2, Κρασσά, Τζούρκα.