Και τι έγινε που το αυριανό ματς που δίνει η Εθνική κόντρα στον Καναδά είναι φιλικό; Ο Φερνάντο Σάντος θέλει από τους διεθνείς να τα δώσουν όλα λες και είναι επίσημο παιχνίδι. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μίλησε και για την βράβευση του Ότο Ρεχάγκελ, την οποία χαρακτήρισε πέρα για πέρα δίκαιη, λέγοντας πως αξίζουν συγχαρητήρια στον Γερμανό τεχνικό για όσα πέτυχε. Μόρα και Παπασταθόπουλο προανήγγειλε για το κέντρο της άμυνας ο Πορτογάλος προπονητής.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Είναι ένα φιλικό παιχνίδι για να προετοιμάσουμε την ομάδα για το επίσημο παιχνίδι που έρχεται, με αντίπαλο την Μάλτα. Δεν έχουμε την ευκαιρία να έχουμε τους διεθνείς συνεχώς μαζί μας και έτσι πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ημερομηνίες για να περάσω τις ιδέες μου και τη φιλοσοφία μου. Να κάνουμε δοκιμές. Όταν αγωνιζόμαστε με το εθνόσημο πρέπει να τα δίνουμε όλα. Πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι σαν επίσημο ματς, έχοντας όμως υπόψη μας αυτά που είπα πριν. Στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε σε κάθε αγώνα σαν ομάδα. Πρέπει να έχουν αποτέλεσμα οι δοκιμές που θα γίνουν στον αγωνιστικό χώρο».

Για το νέο γήπεδο της ΑΕΛ που επιλέχθηκε να διεξαχθεί το αυριανό ματς, με τον Καναδά και το ενδεχόμενο να παίξει εκ νέου σε κάποιο άλλο γήπεδο, πλην του Καραϊσκάκη, είπε:
«Ας μην ξεχνάμε ότι η Εθνική έχει ως βάση της τον Άγιο Κοσμά, εκεί που γίνονται και οι προπονήσεις. Είναι δύσκολο να απομακρυνόμαστε από εκεί. Γι’ αυτό έχουμε και ως έδρα το Καραϊσκάκη. Όταν παίζει η Εθνική πρέπει οι φίλαθλοι ν’ αφήνουν στην άκρη τις συλλογικές τους προτιμήσεις. Είναι υποχρέωση τους να στηρίζουν αυτή την προσπάθεια που γίνεται. Το AEL FC Arena είναι ένα γήπεδο με εξαιρετικές εγκαταστάσεις και πληρεί και με το παραπάνω τα στάνταρ της Ευρώπης. Ίσως το γρασίδι θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Σε ότι αφορά στη συντήρησή του. Είναι κρίμα να μην ανταποκρίνεται και το γρασίδι σε αυτές τις συνθήκες».

Για τα αγωνιστικά του πλάνα ενόψει του αυριανού αγώνα, είπε: «Θα δούμε τι θα γίνει στην προπόνηση. Ο Αβραάμ (σ.σ Παπαδόπουλος, υπενθυμίζουμε είναι εκτός αποστολής) και ο Σαμαράς δεν είναι 100% έτοιμοι. Θα μπορούσαν να παίξουν για είκοσι λεπτά, αλλά αυτό θα ήταν ζημιογόνο τόσο για τους ίδιους, όσο και για τις ομάδες τους. Σε ότι αφορά το κέντρο της άμυνας, αυτό θα το αποτελέσουν οι Μόρας και Παπασταθόπουλος. Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες. Αν κάποιος δεν παίξει δεν σημαίνει τίποτα. Υπάρχει πίστη στους παίκτες και όσοι επιλεγούν θα κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους».

Για την ομάδα του Καναδά, τόνισε: «Είναι μια από τις ομάδες που θα μπορούσαν να επιλεχθούν στη παρούσα στιγμή. Το καλεντάρι δημιουργεί προβλήματα με τις ημερομηνίες και δεν μπορείς να κάνεις φιλικό με όποια ομάδα θέλεις. Ο Καναδάς έχει κάποια κοινά στοιχεία με την Μάλτα. Είναι γρήγορη και έχει ποιότητα. Είναι μια ομάδα με δυναμική. Θα γίνει ένα καλό παιχνίδι με καλό ρυθμό».

Για τη βράβευση του Ότο Ρεχάγκελ, δήλωσε:
«Πρώτα απ’ όλα η τιμή είναι πέρα για πέρα δίκαιη. Βρισκόταν για πολλά χρόνια στο πάγκο της ομάδας. Έκανε εκπληκτικό έργο. Έπρεπε να γίνει αυτή η ξεχωριστή τιμή στον κ. Ρεχάγκελ. Συγχαρητήρια στην ΕΠΟ για αυτή την τιμή. Είμαστε υπερήφανοι που θα είμαστε παρόντες σε αυτή τη βράβευση. Δεν υπάρχουν συγκρίσεις. Νοιώθουμε πάνω παραπάνω άγχος και πίεση. Πρέπει να κάνουμε τη δική μας δουλειά. Σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια στον Ρεχάγκελ.»

Πηγή: sport-fm.gr