Τα δύο πρώτα εισιτήρια της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου ΟΠΑΠ βρίσκουν σήμερα. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός κοντράρονται στις 18.00 στην Τούμπα, η οποία θα είναι άδεια λόγω της τιμωρίας του «Δικεφάλου του Βορρά», ενώ στις 21.00: ΑΕΚ και Παναθηναϊκός αναμετρώνται στο ΟΑΚΑ. Ποιος θα πάρει την πρόκριση; Οι «Δικέφαλοι» μετά από το προβάδισμα που απέκτησαν από τα πρώτα παιχνίδια, ή οι «αιώνιοι» κάνοντας την ανατροπή…

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός
Με αφορμή την τιμωρία της Τούμπας, η κόντρα μεταξύ των δύο ομάδων ανέβηκε επικίνδυνα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Η αστυνομία θα έχει δυναμικό «παρών» στην Τούμπα έστω κι αν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν θα βρίσκονται στις κερκίδες του γηπέδου.

Περισσότεροι από πέντε χιλιάδες οπαδοί χθες βρέθηκαν στην τελευταία προπόνηση της ομάδας, επευφημώντας τους παίκτες της, αλλά και το ελικόπτερο που έκανε πρόβα για σήμερα.

Σήμερα το απόγευμα, κάποιοι από αυτούς -σύμφωνα με πληροφορίες- αναμένεται να δώσουν και πάλι το «παρών», αλλά έξω από το γήπεδο. Η παρουσία της αστυνομίας θα είναι άκρως δυναμική και όλοι ελπίζουν το παιχνίδι να μην έρθει σε… δεύτερη μοίρα.

Στον αγωνιστικό χώρο ο ΠΑΟΚ καλείται να υπερασπιστεί έστω και το μικρό προβάδισμα που πήρε στο Καραϊσκάκη. Μεγάλος απόντας θα είναι ο Κοντρέρας ο οποίος βρίσκεται στη Χιλή, λόγω του θανάτου του πατέρα του. Ο Χάβος θα χρησιμοποιήσει, κατά τα φαινόμενα, ένα 4-4-1-1, με τον Σαβίνι να έχει το ρόλο του αντι-Κοντρέρας. Ο Χαλκιάς θα κάτσει κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Σαβίνι και Λίνο θα συνθέσουν την αμυντική τετράδα. Δεξιά θα παίξει ο Βιεϊρίνια, αριστερά ο Τσουκαλάς και οι Ίβιτς-Γκαρσία στον άξονα. Ο Αθανασιάδης θα παίξει στην κορυφή της επίθεσης, με τον Σαλπιγγίδη λίγο πιο πίσω του.

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός, εάν θέλει την πρόκριση καλείται να την πάρει μέσα στην Τούμπα, με την απουσία του κόσμου του «Δικεφάλου» να αποτελεί ένα σημείο υπέρ του. Βάσει αυτού του πλάνου του, ο Βαλβέρδε θα αφήσει εκτός αρχικής ενδεκάδας τον Μάρκο Πάντελιτς, εκτός κι αν αλλάξει τα σχέδιά του και ξεκινήσει τον Σέρβο στράικερ αντί του «τρομοκράτη». Στα άκρα θα παραταχθούν, όπως όλα δείχνουν, οι Ζαϊρί και Μιραλάς, με τον Φουστέρ στον άξονα, ενώ υπάρχει και η φουλ επιθετική σκέψη με Τζεμπούρ στα δεξιά, Μιραλάς αριστερά και Πάντελιτς στην κορυφή. Στα χαφ το δίδυμο Ιμπαγάσα και Μοντέστο δεν αλλάζει, όπως και η αμυντική τετράδα με Τοροσίδη, Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ και Μπράβο. Κάτω από τα δοκάρια θα κάτσει ο Νικοπολίδης, κάτι που συνηθίζει ο Βαλβέρδε στα ματς Κυπέλλου.

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Στις δηλώσεις τα πάνε καλά… Ο Μανόλο Χιμένεθ ανέφερε ότι το όνομα του Ζεσουάλδο Φερέιρα αποτελεί έναν σημαντικό λόγο και ένα κίνητρο για την πρόκριση της ΑΕΚ. Από την άλλη πλευρά ο Πορτογάλος τεχνικός του Παναθηναϊκού τονίζει από το σφύριγμα της λήξης του πρώτου αγώνα, πως οι παίκτες του μπορούν να πάρουν την πρόκριση παρά το προβάδισμα των δύο γκολ που έχει η Ένωση.

Κόντρα δύο προπονητών, κόντρα δύο σχολών ποδοσφαίρου με ομοιότητες αλλά και διαφορές. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο θα φανεί ποιος θα είναι ο νικητής.

Τα σχέδιά του για το αθηναϊκό ντέρμπι δεν τα έκανε γνωστά ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων», ωστόσο επέστησε την προσοχή των παικτών του στους Τζιμπρίλ Σισέ και Σεμπάστιαν Λέτο, τους οποίους θεωρεί πηγή κινδύνων από τον Παναθηναϊκό. Αν εξουδετερωθούν αυτοί οι δύο «πράσινοι» τότε η ζωή του «Δικέφαλου» θα γίνει πιο εύκολη. Ο Χιμένεθ δεν πρόκειται να αλλάξει το 4-3-3, με τον προβληματισμό του να έγκειται για τη θέση του μέσα αριστερά χαφ. Στην εστία θα ξεκινήσει ο Σάχα, με τους Γιάχιτς, Νασούτι, Μανωλά, Καράμπελα μπροστά του. Ο Μάκος θα είναι αμυντικός χαφ, με τον Ντιοπ στα δεξιά και τον Μίτσελ ή τον Καφέ αριστερά. Επιθετική «αιχμή» θα είναι και πάλι ο Λυμπερόπουλος, πλαισιωμένος από τους Λαγό (αριστερά) και Σκόκο (δεξιά).

Από την άλλη, ο τεχνικός του «τριφυλλιού» προβληματίζεται μόλις για μία θέση στην ενδεκάδα του, αυτή του δεξιού επιθετικού. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος αποτελεί το φαβορί για να ξεκινήσει, αφού έχει αποδείξει φέτος ότι σκοράρει, ενώ είναι και πιο επιθετικογενής παίκτης από την εναλλακτική του Φερέιρα, τον Στέργο Μαρίνο. Η πιθανότητες να ξεκινήσεις ο Σίντνεϊ Γκοβού είναι ελάχιστες. Από εκεί και πέρα το σχήμα δεν αλλάζει, με τον Καρνέζη να παίρνει θέση στην εστία, κάτι που προτιμάται από τον Φερέιρα στα ματς Κυπέλλου φέτος. Την άμυνα θα απαρτίζουν οι Βύντρα, Καντέ, Σαριέγκι και Σπυρόπουλος, με τον Βάσκο να αντικαθιστά τον τραυματία Μπουμσόνγκ. Η τριάδα των χαφ θα είναι και πάλι οι Ζιλμπέρτο, Κατσουράνη και Νίνης, ενώ οι άλλοι δύο της επίθεσης, πλην του Χριστοδουλόπουλου θα είναι οι Λέτο και Σισέ.

Πηγή: sport-fm.gr