Υπέρ των Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου τάχθηκε, ουσιαστικά ο Λάκης Νικολάου στο Πλημμελειοδικείο Αθηνών, κατά την κατάθεσή του ως μάρτυρας στη δική των δυο Ολυμπιονικών και του προπονητή τους, Χρήστου Τζέκου, για το τροχαίο που είχαν παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Ο γνωστός ορθοπεδικός κατέθεσε στο δικαστήριο ότι από όσα γνωρίζει, οι δύο αθλητές εισήχθησαν με αντικειμενικά κριτήρια στο ΚΑΤ, όπου είχαν παραμείνει για πέντε ημέρες, καθώς εμφάνιζαν ζαλάδες, εμετούς και πονοκεφάλους.

Σε ερώτηση του προέδρου του Πλημμελειοδικείου αν ένας ασθενής μπορεί να ξεγελάσει τους γιατρούς, ο ορθοπεδικός απάντησε ότι «μπορεί, αλλά όχι επ’ αόριστον». Όπως τόνισε, ένας γιατρός μπορεί να ξεγελαστεί, το πολύ, τις δύο πρώτες ημέρες. Ο πρώην διεθνής αμυντικός κατέθεσε πως αν υπήρξε δόλος στην υπόθεση θα πρέπει να αναζητηθεί αλλού και όχι στο νοσοκομείο, αφού καθώς ότι έγινε εκεί ήταν μέσα στα νόμιμα πλαίσια.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος, υπέβαλε αίτημα στο δικαστήριο να καλέσει σε κατάθεση του ιατροδικαστές κ.κ. Κουτσάφτη και Καρακούκη, οι οποίοι είχαν μελετήσει τους ιατρικούς φακέλους των δύο αθλητών.
πηγή: sportfm