Δεν θα πέφτει… καρφίτσα το Σάββατο στις καφετέριες της Θεσσαλονίκης για τον τελικό Κυπέλλου, ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό.

Ήδη σε καταστήματα εστίασης οι θέσεις έχουν εξαντληθεί, με τους ιδιοκτήτες να επιδίδονται σε αγώνα δρόμου, για να καλύψουν την τεράστια ζήτηση, αλλά και να βάζουν ελάχιστο όριο κατανάλωσης.

Κυρίως στην ανατολική Θεσσαλονίκη και το κέντρο, όποιος αναζητά τραπέζι για το Σάββατο μάλλον δεν θα έχει τύχη, αφού, όπως αναφέρει το grtimes.gr, σε ορισμένες περιπτώσεις οι κρατήσεις έχουν γίνει πριν ακόμη ανακοινωθεί επίσημα η ημερομηνία του τελικού.

Αρκετοί ιδιοκτήτες, μάλιστα, εξέδωσαν ακόμα και κουπόνια για κράτηση θέσης, ενώ άλλοι έχουν θέσει ελάχιστο όριο κατανάλωσης.

«Το μαγαζί έχει “κλείσει” πριν ακόμη ανακοινωθεί η ημερομηνία του τελικού Κυπέλλου», λέει ο Στέφανος Τσιακίρης, που διατηρεί καφενείο στην πλατεία Λευκού Πύργου. «Επειδή βρισκόμαστε σε νευραλγικό σημείο, στην πλατεία του Λευκού Πύργου, σημείο αναφοράς για πανηγυρισμούς, το κατάστημα σε παρόμοια γεγονότα έχει ακόμα και όρθιους. Στα… δύσκολα έχει συμβεί να επιστρατευτούν ακόμα και καφάσια από μπύρες για κάθισμα», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης, Ιωάννη Φιλοκώστα, στο κέντρο και ανατολικά, θα γίνεται ο μεγαλύτερος «χαμός» και λιγότερα στα δυτικά της πόλης.

Στον τελικό Κυπέλλου με κουπόνια

Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι σε καφετέρια στην περιοχή Χαριλάου δεν υπάρχει θέση ούτε για δείγμα, καθώς οι κρατήσεις έχουν γίνει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα. Μάλιστα, η επιχείρηση εξέδωσε κουπόνια για κρατήσεις, ενώ έχει θέσει και ελάχιστο όριο κατανάλωσης, το οποίο θα αφαιρείται από τον τελικό λογαριασμό.

Οι ιδιοκτήτες στην εστίαση σημειώνουν πως πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή της πόλης και πως ο κόσμος δεν χάνει ευκαιρία, για να τη ζήσει.

Υπενθυμίζει ότι ο τελικός Κυπέλλου θα διεξαχθεί το Σάββατο, 25 Μαΐου, στις 20:30 το βράδυ, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και θα μεταδοθεί ζωντανά από την Cosmote.