Με γκολ του Ασεχνούν στο 29ο λεπτό ο Βόλος πήρε πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί του Παναιτωλικού και τον άφησε στην προτελευταία θέση, κάνοντας παράλληλα μεγάλο βήμα για την εξασφάλιση της παραμονής του στη Stoiximan Super League αφού είναι πλέον στο +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο αγώνας ήταν εξαιρετικά σημαντικός και για τις δύο ομάδες αφού έχουν τον ίδιο στόχο και αυτό, όπως φάνηκε, δεν βοήθησε στο να δούμε ένα όμορφο ματς. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, το γεγονός ότι η πρώτη καλή φάση ήταν το… γκολ των φιλοξενούμενων στο 29ο λεπτό με το εκπληκτικό πλασέ του Ασεχνούν εκτός περιοχής.

Ο Φινλανδός έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι του Τσάβες για το 0-1 και στη συνέχεια οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά και έψαξαν την ισοφάριση, την οποία άγγιξαν σε δύο περιπτώσεις στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Ο Οικονόμου όμως δεν κατάφερε να βρει στόχο από κοντά στο 43′ ενώ στο 44′ η μπάλα πήγε στο δοκάρι από την κοντινή προσπάθεια του Πέρες μετά τη σέντρα από δεξιά.

Οι δύο ομάδες, επομένως, πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-1 και στο β’ μέρος οι Αγρινιώτες είχαν κατοχή μπάλας σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60% αλλά ως εκεί… Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη ήταν φανερό ότι ήθελε πολύ να ισοφαρίσει αλλά ήταν επίσης φανερό ότι δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο για να το κάνει αφού οι Θεσσαλοί αμύνονταν σωστά.

Έτσι, ο χρόνος περνούσε και ο Παναιτωλικός ένιωθε όλο και μεγαλύτερη πίεση, με την ευκαιρία να έρχεται τελικά στο 88′ και ήταν και πολύ μεγάλη. Ο Λομόνακο, όμως, δεν κατάφερε μα σκοράρει στο τετ α τετ και ο Βόλος, για τον οποίο αποβλήθηκε στο 89′ ο Άλχο, πήρε πολύ μεγάλη νίκη και έκανε βήμα παραμονής. Οσο για τους Αγρινιώτες, για τους οποίους αποβλήθηκε στο 96′ ο Μλάντεν, είναι στην προτελευταία θέση πλέον και… καίγονται.

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Οικονόμου, Μλάντεν, Στάγιτς (46΄ Χατζηθεοδωρίδης), Μαυρίας (86΄ Μπρούνο), Τορεχόν, Πέρες, Φρ. Ντουάρτε, Χουάνπι (78΄ Λιάβας), Καρέλης (54΄ Λομόνακο), Ντίας (78΄ Μπουζούκης).

Βόλος (Χρήστος Κόντης): Κόβατς, Άλχο, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα, Μπαριέντος (63΄ Τρουιγέ), Γκλάβτσιτς, Κόμπα (85΄ Μπερτόλιο), Μύγας, Ασεχνούν (85΄ Ποπέσκου), Γκαρσία (76΄ Μωραϊτης).