Μία εβδομάδα μετά το σπουδαίο διπλό επί της Παρτίζαν και μάλιστα με ανατροπή, ο Ολυμπιακός φιλοξενείται εκ νέου στην «Stark Arena», αυτή τη φορά από τον Ερυθρό Αστέρα (20:00) για την 33η και προτελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι κρίσιμο και κομβικό για τους «ερυθρόλευκους» στη μάχη που δίνουν ώστε να «κλειδώσουν» την 6άδα και την απευθείας είσοδο στα playoffs, ενώ, παράλληλα θέλουν να διατηρήσουν τις όποιες ελπίδες έχουν για την τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας.

Στα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός ταξίδεψε για το Βελιγράδι χωρίς τους Νίκολα Μιλουτίνοφ και Φιλίπ Πετρούσεφ, καθώς οι δύο Σέρβοι δεν βρίσκονται στο απαιτούμενο επίπεδο ετοιμότητας, με τον πρώτο να έχει επιστρέψει στις προπονήσεις και τον δεύτερο να ακολουθεί την αποθεραπεία του. Παράλληλα, εκτός για λόγους τακτικής έμεινε και ο Τανούλης.

Στον αντίποδα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του, αφού τόσο ο Μίλος Τεόντοσιτς όσο και ο Γιάγκο Ντος Σάντος δήλωσαν «παρών». Μοναδική απουσία ο Τρέι Τόμπκινς που απουσιάζει εδώ και αρκετό καιρό.