Στο ντέρμπι των δύο ομάδων που μοιράζονταν την προτελευταία θέση της Stoiximan Super League ο Βόλος νίκησε με 4-1 την Κηφισιά και πήγε στο +3, παίρνοντας βαθμολογική ανάσα και παράλληλα ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια των play out.

Το παιχνίδι ήταν πολύ σημαντικό και για τις δύο ομάδες και οι γηπεδούχοι φάνηκε ότι ήταν πιο έτοιμοι από όλες τις απόψεις, αφού μπήκαν πολύ δυνατά και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με σουτ του Κόμπα εντός περιοχής (1-0).

Από πολύ νωρίς, επομένως, οι Θεσσαλοί είχαν το προβάδισμα και πολύ νωρίς -και συγκεκριμένα στο 11′- ήρθε και το 2-0 με κεφαλιά του Γκαρσία έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Ο Βόλος είχε μεγάλο προβάδισμα και είχε και τον απόλυτο έλεγχο στο παιχνίδι, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να συνέλθουν από το τραγικό ξεκίνημά τους, να ανεβαίνουν κάπως μετά το 25′ και να μειώνουν τελικά σε 2-1 στο 33′ με τον Οζέγκοβιτς, στην αντεπίθεση, μετά το γύρισμα του Κρισιούμα.

Η Κηφισιά, μάλιστα, θα μπορούσε και να ισοφαρίσει στο 45’+2′ με το τετ α τετ του Σνάιντερλαν αλλά ο Κόβατς απέκρουσε και τελικά λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Γκαρσία με τελείωμα εντός περιοχής, μετά το γύρισμα του Λούνα, έγραψε το 3-1.

Με την έναρξη του β’ μέρους ο Κώστας Μπράτσος έκανε δύο αλλαγές για τους φιλοξενούμενους ελπίζοντας να δει κάτι καλύτερο από την ομάδα του αλλά τελικά δεν έγινε έτσι. Αντιθέτως, ήταν οι γηπεδούχοι αυτοί που πλησίασαν σε ακόμη ένα γκολ, στο 68′, με την κεφαλιά του Σιέλη αλλά ο Αναγνωστόπουλος έκανε δύσκολη επέμβαση και κράτησε το σκορ στο 3-1. Μέχρι που ήρθε το 85ο λεπτό…

Ο Μωραΐτης με κοντινή προσπάθεια, μετά την πάσα του Ασενούν, έγραψε το 4-1 για τον Βόλο που πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη ενώ η Κηφισιά θα μπορούσε να μειώσει σε 4-2 στο 87′ με την εκτέλεση πέναλτι του Οζέγκοβιτς μετά το μαρκάρισμα που του έγινε από τον Καλογερόπουλο αλλά ο Κοβατς απέκρουσε.

Στις καθυστερήσεις πάντως και συγκεκριμένα στο 92′ υπήρξαν άσχημα νέα και για τους Θεσσαλούς αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ντε Καμπς.

Βόλος (Χρήστος Κόντης): Κόβατς, Άλχο, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα, Γκλάβτσιτς (90’+3’ Τρουιγέ), Ντε Καμπς, Κόμπα (71’ Μπερτόλιο), Μύγας, Ασεχνούν, Γκαρσία (82’ Μωραϊτης).

Κηφισιά (Κωνσταντίνος Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος, Τσάπαν, Τεϊσέιρα, Μιλίσεβιτς (79’ Γιόβαντσιτς), Γκόμπελιτς (46’ Τεττέη), Τσανάτζια (63’ Πρίτσας), Οζέγκοβιτς, Σναϊντερλέν (63’ Σολόα), Μενέντες (46’ Κλωναρίδης), Μπιφουμά, Μπαρμπόσα.