Μία μέρα πριν το μεγάλο ντέρμπι για της 29ης αγωνιστικής της Euroleague ο Παναθηναϊκός πήγε στο ΣΕΦ για προπόνηση και ο Εργκίν Αταμάν κάλεσε τον Γιώργο Μπαρτζώκα να πάρει τον Ολυμπιακό και να πάει για προπόνηση στο ΟΑΚΑ τις παραμονές των ντέρμπι που είναι να γίνουν εκεί.

Το να κάνουν προπόνηση οι Πράσινοι στην έδρα των Ερυθρόλευκων, ή το αντίστροφο, δεν είναι σύνηθες. Η Euroleague, όμως, δίνει αυτή τη δυνατότητα, δίνει την ευκαιρία στις φιλοξενούμενες ομάδες να κάνουν προπόνηση στην έδρα των γηπεδούχων την παραμονή των αγώνων και ο Αταμάν είπε «ναι».

Έτσι, η αποστολή του Παναθηναϊκού κατέβηκε στο Φάληρο για προπόνηση στο ΣΕΦ, το οποίο θα είναι κατάμεστο την Πέμπτη (14/3), με τον προπονητή της ομάδας να τονίζει στις δηλώσεις του ότι δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη μια τέτοια κίνηση και να καλεί τον Ολυμπιακό για προπόνηση στο ΟΑΚΑ.

«Είναι η ρουτίνα πριν από ένα ματς EuroLeague. Και όπως κάνουμε πριν από κάθε εκτός έδρας, το πρωί ξεκουραζόμαστε και το απόγευμα κάνουμε προπόνηση στο γήπεδο του αγώνα. Αυτό είναι το σύστημά μου. Δεν με απασχολεί αν είναι ντέρμπι ή οποιοδήποτε ματς, είναι κάτι φυσιολογικό. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Ελπίζω να το κάνουμε και στα play off ή να έρθει ο Ολυμπιακός στην έδρας μας, αν το θέλει. Επίσης, θέλουμε να προετοιμαστούμε για το ντέρμπι», είπε στις δηλώσεις του ο Αταμάν.