Το χρυσό μετάλλιο για δεύτερη συνεχόμενη φορά κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στη Γλασκώβη ο Μίλτος Τεντόγλου, παρά την πίεση που δέχτηκε από τον Ματία Φουρλάνι στον τελικό του άλματος εις μήκος.

Οι δύο αθλητές είχαν την ίδια επίδοση (8,22), όμως ο Έλληνας πρωταθλητής υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο του, καθώς είχε καλύτερα άλματα από το νεαρό Ιταλό που πάλεψε μέχρι τέλους.

Ο Τεντόγλου ξεκίνησε τον αγώνα του με άλμα στα 8.22μ, το οποίο όμως δεν του άρεσε. Λίγο αργότερα, ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι έγραψε ακριβώς την ίδια επίδοση. Ο Έλληνας πρωταθλητής συνέχισε με 7.94μ, και έπειτα με άκυρο άλμα, το οποίο ήταν γύρω στα 8.30μ, ενώ μέχρι και την τρίτη προσπάθεια μόνο ένας ακόμη είχε άλμα άνω των 8 μέτρων και συγκεκριμένα ο Αμερικανός Τζάριον Λόσον (8.06μ).

Στην τέταρτη προσπάθεια, ο Φουρλάνι πήδηξε στα 8.10μ και πέρασε πρώτος όμως αμέσως μετά ο Τεντόγλου τον υποχρέωσε ξανά να βρεθεί στη δεύτερη θέση, αφού έκανε 8.15μ και δεδομένου ότι έχουν την ίδια επίδοση στο καλύτερο άλμα τους χρειάζεται να μετρήσουμε το δεύτερο καλύτερο άλμα για να προκύψει ο νικητής. Τότε ο Τζαμαϊκανός Κάρεϊ ΜακΛάουντ έκανε 8.21μ και μπήκε στη μάχη.

Στο πέμπτο άλμα, ο Ιταλός έγραψε 8.04μ και ο Τεντόγλου 8.11μ με αποτέλεσμα να μην αλλάζει η κατάταξη όμως απέμενε η έκτη και τελευταία προσπάθεια.

Στο έκτο άλμα, ο Φουρλάνι έκανε άκυρο και ο Τεντόγλου εξασφάλισε και μαθηματικά το χρυσό και τον Παγκόσμιο τίτλο με άλμα στα 8.19μ.