Η ΑΕΚ προηγήθηκε νωρίς με τον Σιμάνσκι, είδε τον ΠΑΣ Γιάννινα να κάνει το σκορ 1-2 πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, στο δεύτερο όμως με τους Πόνσε και Λιούμπισιτς να μπαίνουν αλλαγές και να πετυχαίνουν τρία γκολ νίκησε με 4-2 και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, μία αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής περιόδου της Stoiximan Super League.

Η Ένωση ήξερε ότι είχε απέναντί της μια ομάδα που καίγεται για βαθμούς αφού είναι στην τελευταία θέση και μπήκε καλά στο παιχνίδι, παίζοντας από την αρχή επιθετικά και ανοίγοντας το σκορ στο 15′ με τον Σιμάνσκι που πάτησε περιοχή μετά την πάσα του Άμραμπατ και έστειλε τη μπάλα δοκάρι και μέσα για το 1-0. Καλό ξεκίνημα, δηλαδή, για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα που διατήρησε τον έλεγχο και στα επόμενα λεπτά αλλά μετά το 25′ κατέβασε ρυθμό και ήταν φλύαρη.

Έτσι, οι Ηπειρώτες παρέμεναν ζωντανοί και το έδειξαν με εντυπωσιακό τρόπο καθώς, κόντρα σε ό,τι θα περίμενε κανείς, κατάφεραν όχι μόνο να ισοφαρίσουν αλλά και να περάσουν μπροστά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου! Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου άρχισε σιγά-σιγά να παίρνει κάποια μέτρα στο γήπεδο και στο 35′ έκανε το 1-1 με τον Σομποτσίνσκι που ήταν αμαρκάριστος στο πίσω δοκάτι μετά την εκτέλεση φάουλ του Τσαούση και την κεφαλιά του Τζίμα.

Και από τη στιγμή που ήρθε η ισοφάριση, οι Γιαννιώτες πήραν τα πάνω τους και στο 44′ πάγωσαν την OPAP Arena κάνοντας και το 1-2 με το πολύ ωραίο τελείωμα του Τζίμα μετά την πάσα του Λεό που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Τσούμπερ.

Η εξέλιξη του αγώνα ήταν απρόσμενη και με την έναρξη της επανάληψης ο Αλμέιδα έβγαλε τον Λιβάι Γκαρσία και έβαλε τον Πόνσε, ο οποίος θα εξελισσόταν σε πρωταγωνιστή. Η ΑΕΚ άρχισε να πιέζει πολύ τον ΠΑΣ με την έναρξη του β’ μέρους και το παιχνίδι παιζόταν συνεχώς στο μισό γήπεδο, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν με κάθε τρόπο το γκολ της ισοφάρισης και τους φιλοξενούμενους να αμύνονται με όλες τις δυνάμεις τους.

Το ματς είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και στο 69′ ο Πόνσε με κεφαλιά μετά την εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-2, με τους Κιτρινόμαυρους να σκοράρουν για ακόμη μία φορά από στατική φάση. Και λίγα λεπτά μετά το έκαναν ξανά…

Στο 74′ ο Ελίασον εκτέλεσε το κόρνερ, ο Χατζισαφί πήρε την κεφαλιά και ο Λιούμπισιτς, ο οποίος επίσης είχε μπει ως αλλαγή νωρίτερα, έκανε με προβολή το 3-2 με το δεύτερό του γκολ μετά τη μεταγραφή του τον Ιανουάριο, βάζοντας φωτιά στις εξέδρες της OPAP Arena.

Η ΑΕΚ είχε φέρει, πλέον, το παιχνίδι εκεί που ήθελε αλλά δεν σταμάτησε και συνέχισε να επιτίθεται με στόχο και το 4ο γκολ, το οποίο πέτυχε στο 79′ ξανά από στατική φάση: Εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, κεφαλιά του Πόνσε και η μπάλα στα δίχτυα για το 4-2, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (57′ Γιόνσον), Βίντα, Χατζισαφί, Πήλιος (78′ Μήτογλου), Σιμάνσκι (57′ Λιούμπισιτς), Πινέδα, Άμραμπατ, Ελίασον, Τσούμπερ (57′ Μάνταλος), Γκαρσία (46′ Πόνσε).

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Σούλης, Σόρια, Σομποτσίνσκι, Μπακαδήμας, Τσαούσης, Ροσάλες (75′ Κόντε), Τζίνο (84′ Μπεγκαλά), Λιάσος, Ντεμίρ (63′ Τούτου), Τζίμας (75′ Πανάγου), Λεό.