Στο NCAA, το κολεγιακό πρωτάθλημα μπάσκετ των ΗΠΑ, το πάθος συχνά είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι στο ΝΒΑ και αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά και συγκεκριμένα στον αγώνα ανάμεσα στο Texas Α & Μ-Commerse και το Incarnate Word, όπου η κατάσταση ξέφυγε εντελώς αμέσως μετά τη λήξη.

Το παιχνίδι είχε μόλις τελειώσει με το Texas Α & Μ-Commerse να παίρνει τη νίκη με 76-72 και οι παίκτες των δύο ομάδων είχαν χειραψίες πριν πάρουν τον δρόμο για τα αποδυτήρια. Εκείνη τη στιγμή όμως, χωρίς να το περιμένει, ήρθε η έκρηξη…

Οι χειραψίες άρχισαν να γίνονται… γροθιές και η κατάσταση από ένα σημείο κι έπειτα ξέφυγε εντελώς καθώς όλοι κυνηγούσαν όλους, με συνέπεια να προκληθεί ένα χάος στο οποίο έπεφτε αρκετό ξύλο.

«Θα συνεργαστούμε στενά και με τα δύο πανεπιστήμια για να εξετάσουμε το βίντεο και να εκδώσουμε τα κατάλληλα πειθαρχικά μέτρα. Η αντιαθλητική συμπεριφορά είναι απαράδεκτη και η ασφάλεια των μαθητών-αθλητών, των θεατών και των αξιωματούχων παραμένει κορυφαία προτεραιότητα», ανέφερε σε ανακοίνωση για το γεγονός η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.