Ο ΠΑΟΚ ήταν κοντά στη γκέλα στο Περιστέρι αφού είχε κολλήσει στο 0-0 με τον Ατρόμητο μέχρι το 89ο λεπτό, σε εκείνο το χρονικό σημείο όμως ο Σβαμπ, ο οποίος είχε περάσει λίγα λεπτά νωρίτερα στο παιχνίδι ως αλλαγή, έκανε το 0-1 και στο 93′ ήρθε και το 0-2 από τον Κωνσταντέλια, με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να μένει στο +2 από την ΑΕΚ την οποία θα υποδεχθεί στην επόμενη αγωνιστική.

Με την Ένωση να έχει νικήσει νωρίτερα τον Αστέρα Τρίπολης, οι Θεσσαλονικείς ήξερε ότι έπρεπε να νικήσει και αυτός στο Περιστέρι προκειμένου να παραμείνει στην κορυφή, μία εβδομάδα πριν το ντέρμπι δικεφάλων στην Τούμπα. Έτσι, μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στο 5′ είχαν πολύ μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι του Μπράντον Τόμας και το άστοχο σουτ του Σάστρε στην επαναφορά.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, είχε τελικές προσπάθειες και στο 18′ είχε και… δεύτερο δοκάρι, αυτή τη φορά με το πλασέ του Τάισον μετά την ατομική ενέργειά του. Οι Ασπρόμαυροι, με λίγα λόγια, είχαν το πάνω χέρι στο ματς και είχαν κλείσει στο μισό γήπεδο τους Περιστεριώτες, οι οποίοι αμύνονταν και από εκεί και πέρα έψαχναν τις αντεπιθέσεις, χωρίς όμως να καταφέρνουν να γίνουν απειλητικοί.

Ο ΠΑΟΚ, επομένως, ήταν αυτός που έκανε παιχνίδι και στο 42′ πίστεψε ότι άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Οζτόεφ μετά την εκτέλεση φάουλ του Ζίβκοβιτς αλλά η εξέταση του VAR έδειξε ότι υπήρχε οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε, με τις δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με το 0-0 να παραμένει.

Οι Ασπρόμαυροι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο β’ μέρος, έχοντας μεγάλη ευκαιρία στο 56′, όταν οι Τάισον, Ζίβκοβιτς, Μπράντον Τόμας συνεργάστηκαν, για να αστοχήσει από κοντά ο τελευταίος. Με τους γηπεδούχους να είναι συνεχώς σε θέση άμυνας οι Θεσσαλονικείς ήταν συνεχώς μπροστά και πίεζαν για το γκολ, το οποίο όμως δεν μπορούσαν να πετύχουν παρά τις προσπάθειές τους.

Ο Λουτσέσκου, από την πλευρά του, έκανε αλλαγές ψάχνοντας τη λύση και τελικά αυτή την έδωσε ένας από τους παίκτες που μπήκαν. Ο Σβαμπ, ο οποίος είχε περάσει στον αγώνα στο 77′, ήταν αυτός που έκαν τελικά το 0-1 στο 89′ με σουτ εντός περιοχής αφού η άμυνα δεν κατάφερε να απομακρύνει τη μπάλα μετά τη σέντρα του Τάισον, με τον ΠΑΟΚ να λυτρώνεται!

Και με το άγχος να έχει φύγει πλέον, ήρθε στο 93′ και το 0-2 με πολύ ωραία λόμπα του Κωνσταντέλια μετά το λάθος του Τσιντώτα!

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Αθανασίου, Ασεβέδο, Τσακμάκης, Ντε Μποκ, Κούντε (68′ Φριντζόνσον), Έρλινγκμαρκ, Ρομπάιγ (76′ Κούεν), Γιουμπιτάνα (62′ Έντερ), Ντιρκς (62′ Βαλένσια), Βέργος (76′ Αντζιέλσκι).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (77′ Σβαμπ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (72′ Ντεσπόντοφ), Μουργκ (61′ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Μπράντον Τόμας (61′ Σαμάτα).