Το Ιράκ ήταν ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ασίας αλλά τελικά αποκλείστηκε από την Ιορδανία στη φάση των «16», αποτέλεσμα που έκανε τόσο έξαλλους τους δημοσιογράφους ώστε να προσπαθήσουν να επιτεθούν στον προπονητή της ομάδας, Χεσούς Κάσας.

Έχοντας εντυπωσιάσει στα προκριματικά, αφού ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στον όμιλο χωρίς ήττα, το Ιράκ παρουσιαζόταν ως μία από τις ομάδες που μπορεί να κατακτήσει το Κύπελλο Ασίας. Αυτό, όμως, δεν επιβεβαιώθηκε στο γήπεδο καθώς ήρθε ο αποκλεισμός στη φάση των «16» μετά την ήττα με 3-2 από την Ιορδανία.

Ένα αποτέλεσμα που σόκαρε και παράλληλα εκνεύρισε τους Ιρακινούς δημοσιογράφους, οι οποίοι πήγαν να… γράψουν ιστορία στη συνέντευξη Τύπου αφού κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος του προπονητή, στον οποίο φώναζαν διάφορα, για να μπουν στη μέση οι πιο ψύχραιμοι και να μην ξεφύγει εντελώς η κατάσταση.

Γιατί, όμως, ήταν τόσο εξαγριωμένοι με τον Ισπανό Χεσούς Κάσας οι Ιρακινοί δημοσιογράφοι; Επειδή, όπως λένε, έδωσε πολλές συνεντεύξεις σε Μέσα της πατρίδας του και δεν ήταν συγκεντρωμένος στη δουλειά του, με συνέπεια να έρθει ο πρόωρος αποκλεισμός.