Το μεγάλο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, των δύο ομάδων που συγκατοικούν στην κορυφή, δεσπόζει στο πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής της Super League, με τους δύο αντιπάλους να θέλουν το τρίποντο που θα τους αφήσει μόνους στην πρώτη θέση.

Ο Δικέφαλος του Βορρά θέλει να συνεχίσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις του και το σερί των νικών του, απέναντι στους «πράσινους» που ψάχνουν αντίδραση έπειτα την πρώτη ήττα επί Φατίχ Τερίμ, στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο μεσοβδόμαδα.

Βιεϊρίνια, Εκόνγκ και Σαμάτα οι απόντες των γηπεδούχων, αλλά επανέρχεται ο Κωνσταντέλιας. Εκτός οι Βέρμπιτς, Σπόραρ, Παλάσιος, Χουάνκαρ για το «τριφύλλι», που θα έχουν ξανά τους Τσέριν και Γερεμέγεφ.

Πέραν του μεγάλου αγώνα κορυφής, υπάρχουν άλλες τρεις αναμετρήσεις. Στην Τρίπολη ο Αστέρας φιλοξενεί τον Ατρόμητο, σε ματς που έχει σημασία για τη «μάχη» της 6ης θέσης. Η ΑΕΚ φιλοξενεί τον ΟΦΗ και με νίκη θα είναι κερδισμένη βαθμολογικά όποιον κι αν είναι το αποτέλεσμα του βραδινού ντέρμπι. Τέλος ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον ουραγό ΠΑΣ Γιάννινα θέλοντας κι αυτός να «ροκανίσει» την απόστασή του απ’ την κορυφή.

Το σημερινό πρόγραμμα:

ΑΕΚ-ΟΦΗ 16:00 Cosmote Sport 1

Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 17:30 Novasports Prime

Ολυμπιακός–ΠΑΣ Γιάννινα 19:30 Cosmote Sport 1

ΠΑΟΚ–Παναθηναϊκός 20:30 Novasports Prime