Η Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ματς με τη Λας Πάλμας εκτός έδρας για την 22η αγωνιστική της La Liga αλλά ισοφάρισε με τον Βινίσιους και έκανε το 1-2 με τον Τσουαμενί στο 84′, παίρνοντας τη νίκη και πηγαίνοντας στο +3 από τη Χιρόνα.

Το πρώτο ημίχρονο βγήκε χωρίς γκολ και με τους γηπεδούχους να είναι πιο επικίνδυνοι, με τη Βασίλισσα, από την άλλη στιγμή, να έχει αρκετές στημένες φάσεις αλλά να μην καταφέρνει να αξιοποιήσει καμία, έχοντας γενικά μέτρια απόδοση και μόνο μία καθαρή ευκαιρία, στο 36′, με το τετ α τετ του Βινίσιους που δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Βαγές.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι στο 52′, όταν ο Μουνιόθ με τελείωμα εντός περιοχής, μετά το γύρισμα του Σάντρο, έκανε το 1-0. Η Ρεάλ ήταν, πλέον, με την πλάτη στον τοίχο και στο 65′ κατάφερε να ισοφαρίσει με το διαγώνιο σουτ του Βινίσιους μετά την πάσα του Καμαβινγκά.

Οι Μαδριλένοι… έτρεχαν πλέον για το δεύτερο γκολ και τελικά το πέτυχαν στο 84′ με κεφαλιά του Τσουαμενί μετά το κόρνερ του Κρόος, παίρνοντας τη νίκη με το τελικό 2-1 και ανεβαίνοντας μόνη στην 1η θέση και στο +3 από τη Χιρόνα.